حدیث شماره 15 | یمانی پدیا | دانشنامه مجازی مدعیان مهدویت
چهل حدیث ناظم العقیلی

حدیث شماره 15

کتاب چهل حدیث ناظم العقیلی

 

🔷 #حدیث_15:

 

همانطور که سابقا عرض شد، ناظم العُقیلی در مقدمه کتاب (چهل حدیث مهدیین) ادعاهایی را مطرح کرده و برای اثبات آنها به 40 حدیث اشاره می‌نماید. او مدعی است:

 

1️⃣ امامت در 12 امام محصور نبوده و مهدیین بعد از امام زمان (ع) مقام وصایت و امامت دارند.

 

2️⃣ مهدیین همان عترت و فرزندان امام زمان (ع) هستند.

 

اما دلایل قبلی کتاب او ــ با صرف نظر از #بحث_سندی وپذیرش صدور آنها ــ ادعاهای فوق را ثابت ننموده بلکه دروغین بودن احمد اسماعیل بصری را رقم می‌زد.

 

📌 لازم به ذکر است کتاب #40حدیث_مهدیین مورد تایید احمد اسماعیل همبوشی بوده 👈 لذا هر اشکالی که بر این کتاب وارد شود، حکایت از #بیسوادی احمد داشته و #مهر_بطلانی است بر پیشانی فرقه همبوشی.

 

📌 با این که ضمن بخشهای گذشته ایرادات فراوانی بر کتاب #40حدیث_مهدیین ناظم العقیلی بیان نمودیم و دیگر نیازی به نقد ما بقی کتاب نمی‌باشد، اما به جهت بیان رسوایی‌های بیشتر این فرقه، #حدیث_۱۵ کتاب را از نظر گذرانده و ارتباط آن را با ادعاهای فوق مورد بررسی قرار ‌می‌دهیم.

 

 

🔴 حدیث پانزدهم:

((قال المیرزا النوری فی النجم الثاقب ج2ص70 :

 

الرابع: نقل في آخر كتاب (مزار) بحارالأنوار 👈 عن كتاب (مجموع الدعوات) لهارون بن موسى التلعكبري سلاماً و صلاة طويلة لرسول الله و واحد واحد من الائمة صلوات الله عليهم، و بعد ذكر سلام و صلاة على الحجة (ع) ذكر سلاماً و صلاةً على ولاة عهد الحجة (ع) وعلى الائمة من ولده و دعا لهم:

 

👈 السَّلَامُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ اللَّهُمَ‏ صَلِ‏ عَلَيْهِمْ‏ وَ بَلِّغْهُمْ آمَالَهُمْ وَ زِدْ فِي آجَالِهِمْ وَ أَعِزَّ نَصْرَهُمْ وَ تَمِّمْ لَهُمْ مَا أَسْنَدْتَ مِنْ أَمْرِكَ وَ اجْعَلْنَا لَهُمْ أَعْوَاناً وَ عَلَى دِينِكَ أَنْصَاراً فَإِنَّهُمْ مَعَادِنُ كَلِمَاتِكَ وَ خَزَائِنُ عِلْمِكَ وَ أَرْكَانُ تَوْحِيدِكَ وَ دَعَائِمُ دِينِكَ وَ وُلَاةُ أَمْرِكَ وَ خُلَصَاؤُكَ مِنْ عِبَادِكَ وَ صَفْوَتُكَ مِنْ خَلْقِكَ وَ أَوْلِيَاؤُكَ وَ سَلَائِلُ أَوْلِيَائِكَ وَ صَفْوَةُ أَوْلَادِ أَصْفِيَائِكَ وَ بَلِّغْهُمْ مِنَّا التَّحِيَّةَ وَ السَّلَامَ وَ ارْدُدْ عَلَيْنَا مِنْهُمُ السَّلَامَ وَ السَّلَامُ عَلَيْهِمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ))

 

📕 النجم الثاقب، ج2ص70 به نقل از بحارالانوار، ج99ص228 .

 

 

🔅 ترجمه:

میرزای نوری در کتاب النجم الثاقب ج2ص70 می‌گوید:

 

چهارم: در آخر كتاب مزار بحارالانوار 👈 از كتاب (مجموع الدعوات) هارون بن موسى تلعكبرى، سلام و صلوات طولانى براى رسول خدا (ص) و تک تک ائمه (ع) نقل شده و بعد از ذكر سلام و صلوات بر حضرت حجت (ع)، سلام و صلوات بر والیان عهد حجّت (ع) و بر امامان از فرزندان او را ذکر کرده و براى ايشان دعا نمود:

 

👈 سلام بر والیان عهد او و بر امامان از فرزندان او، خداوندا! درود فرست بر آنها و آنان را به آرزوهایشان برسان و بر عمر آنان بیفزای و پیروزیشان را گرامی دار و آنچه از امر خود به آنان محول کرده‌ای را کامل نما و ما را یاوران آنها و انصار بر دینت قرار ده، که آنها معادن کلمات تو و مخزن علمت و پایه‌های توحید تو و اساس دینت و والیان امر تو و خالصان از بندگانت و برگزیدگان از مخلوقات و اولیاء و نسل اولیاء تو و برگزیده فرزندان برگزیدگانت هستند، و تحیت و سلام را از ما به آنان برسان و پاسخ سلام آنها را به ما برسان، و سلام بر آنها و رحمت خدا و برکات او بر آنان باد.

 

 

💥 نقد و بررسی

 

اینک با ذکر نکاتی، دلیل پانزدهم فرقه مدعی یمانی را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهیم.

 

 

🔹 نکته اول:

همانطور که تا کنون شاهد بودید در #هیچ_حدیثی، از مهدیین به عنوان فرزندان امام زمان (ع) که دارای مقام #امامت و #وصایت هستند یاد نشده است و آنچه همبوشیان در این جهت از حدیث وصیت کتاب الغیبة شیخ طوسی تلقی نموده‌اند #کاملا_اشتباه می‌باشد.

 

در دعای فوق هم #هیچ_سخنی از مهدیین به میان نیامده لذا ادعای ناظم العقیلی مبنی بر 👈 فرزندی مهدیین برای امام زمان (ع) و 👈 مقام امامت آنها با استناد به این دعا، سخنی گزاف می‌باشد

 

نهایت چیزی که ناظم العقیلی می‌تواند از این دعا استفاده کند 👈 وجود امامان از فرزندان امام زمان (ع) می‌باشد که در نکات بعدی، مطالبی پیرامون عبارت (السَّلَامُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ) و معنای آن تقدیم عزیزان می‌گردد.

 

✅ همین یک نکته برای #بطلان_استدلال ناظم العقیلی به حدیث 15 کفایت می‌کند اما به جهت رسوایی بیشتر او، اشکالات بعدی را بیان می‌نماییم.

 

 

🔹 نکته دوم:

منبع این دعا، کتاب شریف بحارالانوار می‌باشد ولی مرحوم علامه مجلسی برای این دعا #هیچ_سندی ذکر ننموده و آن را به معصومین (ع) نسبت نمی‌دهد، اما متاسفانه ناظم العقیلی #خیانت_علمی نموده و این عبارات را تحت عنوان 👈 (الحدیث الخامس عشر/حدیث پانزدهم) ذکر کرده تا به مخاطبین القا نماید که این دعا، از معصومین (ع) صادر شده است.

 

🔹 نکته سوم:

سوالی که ذهن را مشغول می‌کند این است که:

 

🤔 چرا ناظم العقیلی مستقیما به نقل مرحوم علامه مجلسی در بحارالانوار اشاره نمی‌کند بلکه نقل مرحوم میرزای نوری از بحارالانوار را ذکر کرده و روی آن مانور می‌دهد⁉️

 

🖋 و اما پاسخ:

مرحوم علامه مجلسی به منبع این دعا #هیچ_تصریحی نمی‌کند ولی مرحوم میرزای نوری در کتاب النجم الثاقب #اشتباها اینگونه برداشت نموده که علامه مجلسی این دعا را از کتاب (مجموع الدعوات) نقل کرده است❗️

اما ناظم العقیلی به جهت این که می‌خواهد اعتباری برای این دعا درست کرده و وانمود نماید که منابع حدیثی به این دعا اشاره داشته و آن را به عنوان حدیث به مخاطبین خود عرضه نماید 👈 عامدانه 👉 نقل اشتباهی مرحوم میرزای نوری را ذکر کرده و مستقیما به نقل بحارالانوار اشاره نمی‌نماید.

 

✅ جالب اینجاست که اگر منبع نقل مرحوم علامه مجلسی کتاب (مجموع الدعوات) هم باشد، باز هم دردی دوا نشده و ادعای ناظم العقیلی ثابت نمی‌گردد 👈 زیرا این دعا به معصومین (ع) منسوب نبوده و حجیتی ندارد.

 

🔹 نکته چهارم:

هیچ رد پایی از این دعا ـــ با همین ترکیب ـــ در منابع حدیثی موجود قبل از مرحوم علامه مجلسی وجود نداشته و اولین بار ایشان در بحارالانوار به آن اشاره می‌نماید.

 

 

🔹 نکته پنجم:

ممکن است برخی از همبوشیان بگویند:

⛔️ مرحوم علامه مجلسی، نام کتاب خویش را (بحارالانوار الجامعة لدرر اخبار الائمة الاطهار) قرار داده است که از این نام گذاری متوجه می‌شویم هر آنچه در این کتاب وجود دارد، سخنان معصومین (ع) می‌باشد.

 

🖋 در پاسخ به این سخن عامیانه می‌گوییم:

اولا: از نام کتاب مرحوم علامه مجلسی، ادعای همبوشیان ثابت نمی‌شود زیرا 👈👈 اگر اکثر محتوای کتاب علامه را سخنان معصومین (ع) تشکیل دهد، اطلاق نام (بحارالانوار الجامعة لدرر اخبار الائمة الاطهار) بر آن کتاب صحیح می‌باشد.

 

✅ حتی گاهی ممکن است که نام نوشتاری 👈 از موضوع یکی از بخشهای آن اتخاذ شده باشد. مثلا در دومین و طولانی‌ترین سوره قرآن، چون در چند آیه سخن از ماجرای گاو بنی اسرائیل به میان آمده است، این سوره به (سوره بقره) نام گذاری شده است.

 

ثانیا: با مراجعه به کتاب شریف بحارالانوار، خلاف ادعای همبوشیان ثابت می‌شود زیرا در این کتاب 👈 فراوان حکایات تاریخی و سخنان غیر معصومین نیز به چشم می‌خورد.

 

🔹 نکته ششم:

این دعا در کتاب شریف بحارالانوار به صورت بخش بخش ذکر شده و برای هر بخش، عنوان و تیتری بیان شده است. به خلاصه‌ای از فرازهای این دعا و عناوین آن در زیر دقت کنید:

 

(عنوان) ذكر السلام و الصلاة على النبي و أمير المؤمنين و الأئمة من ولده عليهم أفضل التحية و السلام فأول ذلك على رسول الله (ص)‏

السَّلَامُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ . . .

 

(عنوان) السلام و الصلاة على أبي الأئمة عليه أفضل السلام و الرحمة

السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا وَصِيَّ رَسُولِ اللَّه‏ . . .

 

(عنوان) السلام و الصلاة على السيدة فاطمة الزهراء الرشيدة

السَّلَامُ عَلَى سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ وَ بِنْتِ سَيِّدِ النَّبِيِّينَ وَ أُمِّ الْأَئِمَّةِ الطَّاهِرِين‏ . . .

 

(عنوان) السلام و الصلاة علی السبط الاکبر ابن امیرالمومنین علی المطهر

السَّلَامُ عَلَى السِّبْطِ الثِّقَةِ الْمُرْتَضَى‏ . . .

 

و همینطور برای تک تک امامان (ع) در هر بخشی سلام و صلوات فرستاده شده تا به فرازهای انتهایی دعا می‌رسیم:

 

(عنوان) السلام و الصلاة علی الامام الخلف القائم بالحق ابن افضل السلف

السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ فِي عِبَادِه‏ . . .

 

(عنوان) السلام و الصلاة علی ولاة عهد الحجة و علی الائمة من ولده و الدعاة لهم

السَّلَامُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ‏ اللَّهُمَ‏ صَلِ‏ عَلَيْهِمْ‏ وَ بَلِّغْهُمْ آمَالَهُمْ وَ زِدْ فِي آجَالِهِم‏ . . .

 

✅ اگر اگر اگر بپذیریم که این دعا از معصومین (ع) صادر شده است با اندکی دقت، متوجه می‌شویم که 👈 قطعا و جزما عناوین و تیترهای آن از معصومین (ع) نمی‌باشد بلکه این تیترها 👈👈 یا از مرحوم علامه مجلسی بوده ـــ که این احتمال بعید به نظر می‌رسد ـــ و یا این تیترها مربوط به مولف همان منبع نامشخص می‌باشد که مرحوم علامه مجلسی این دعا را از آنجا نقل کرده است.

 

👌 بر این اساس، نمی‌توان حکم کرد که فراز آخرین این دعا مربوط به والیان عهد امام زمان (ع) و امامان از فرزندان ایشان می‌باشد زیرا همانطور که بیان شد 👈 عناوین بخشهای این دعا قطعا از ائمه (ع) صادر نشده و عنوان (السَّلَامُ وَ الصَّلَاةُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِ الْحُجَّةِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ وَ الدُّعَاةِ لَهُمْ‏) نیز کلام امامان (ع) نمی‌باشد.

 

به عبارت دیگر:

با توجه به این که عناوین و تیترهای این دعا از معصومین (ع) صادر نشده است، نمیتوان ضمیر (هـ) در عبارت (السَّلَامُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ‏) را به امام زمان (ع) برگشت داد.

 

📌 مضافا این که در فراز مربوط به امام زمان (ع)، از والیان عهد ایشان و قائمین به امر بعد از ایشان یاد شده و سلام و درود بر آنان فرستاده شده است که این خود قرینه‌ای است بر عدم ارتباط فراز آخرین به والیان عهد امام زمان (ع). به فراز زیر دقت فرمایید:

 

السَّلَامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْإِمَامُ الْمَهْدِيُّ . . . السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلَايَ وَ ابْنَ مَوْلَايَ وَ سَيِّدِي وَ ابْنَ سَادَتِي وَ عَلَى أُولِي عَهْدِكَ وَ الْقُوَّامِ بِالْأَمْرِ مِنْ بَعْدِكَ السَّلَامُ عَلَيْكَ وَ عَلَيْهِمْ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ أَجْمَعِينَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُه‏.

 

 

📌 لازم به ذکر است که در فراز فوق نکاتی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می‌نماییم:

 

  • مسلما در زمان ظهور حضرت (ع) و پس از ایشان، حاکمان و فرمانداران و مدیران و … جهت انجام امور حضرت وجود داشته و منکر این مطلب نیستیم 👈 اما این که آنان دارای مقام امامت هستند، ادعایی بدون دلیل و گزاف می‌باشد.

 

  • چون امام زمان (ع) به عنوان آخرین امام مطرح هستند، در این فراز ضمن سلام و صلوات بر ایشان، بر دیگر امامان (ع) نیز سلام فرستاده شده است:

 

السَّلَامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْإِمَامُ الْمَهْدِيُّ . . . السَّلَامُ عَلَيْكَ وَ عَلَيْهِمْ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ أَجْمَعِينَ

 

  • در این فراز #هیچ_اشاره‌ای به امامت والیان عهد و قائمین به امر نشده است بلکه فقط بر امامت امام مهدی (ع) و امامان قبلی تصریح شده است. به عبارت زیر مجددا دقت فرمایید:

 

السَّلَامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْإِمَامُ الْمَهْدِيُّ . . . السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلَايَ وَ ابْنَ مَوْلَايَ وَ سَيِّدِي وَ ابْنَ سَادَتِي وَ عَلَى أُولِي عَهْدِكَ وَ الْقُوَّامِ بِالْأَمْرِ مِنْ بَعْدِكَ السَّلَامُ عَلَيْكَ وَ عَلَيْهِمْ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ أَجْمَعِينَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُه.

 

🔹نکته نهم:

لازم به ذکر است در دعایی از امام رضا (ع) برای صاحب امر ـــ که در نقد حدیث دهم پیرامون آن سخن گفتیم ـــ فرازی وجود دارد که #مشابه فراز آخرین دعای مورد بحث می‌باشد اما در آن به جای عبارت (الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ)، عبارت (الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعدِهِ ) وجود دارد.

 

📌 بنابراین #احتمال می‌رود که عبارت (وُلْدِهِ) #اشتباه_نوشتاری از سوی کاتب نسخه بوده و صحیح آن، کلمه (بَعدِهِ) باشد.

 

به عبارات زیر از دعای امام رضا (ع) دقت فرمایید:

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعْدِهِ وَ بَلِّغْهُمْ آمَالَهُمْ وَ زِدْ فِي آجَالِهِمْ وَ أَعِزَّ نَصْرَهُمْ وَ تَمِّمْ لَهُمْ مَا أَسْنَدْتَ إِلَيْهِمْ مِنْ أَمْرِكَ لَهُمْ وَ ثَبِّتْ دَعَائِمَهُمْ وَ اجْعَلْنَا لَهُمْ أَعْوَاناً وَ عَلَى دِينِكَ أَنْصَاراً فَإِنَّهُمْ مَعَادِنُ كَلِمَاتِكَ وَ خُزَّانُ عِلْمِكَ وَ أَرْكَانُ تَوْحِيدِكَ وَ دَعَائِمُ دِينِكَ وَ وُلَاةُ أَمْرِكَ وَ خَالِصَتُكَ مِنْ عِبَادِكَ وَ صَفْوَتُكَ مِنْ خَلْقِكَ وَ أَوْلِيَاؤُكَ وَ سَلَائِلُ أَوْلِيَائِكَ وَ صَفْوَةُ أَوْلَادِ نَبِيِّكَ وَ السَّلَامُ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ.

 

اینک عبارات فوق را با فراز آخرین دعای مورد بحث مقایسه نمایید:

السَّلَامُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ اللَّهُمَ‏ صَلِ‏ عَلَيْهِمْ‏ وَ بَلِّغْهُمْ آمَالَهُمْ وَ زِدْ فِي آجَالِهِمْ وَ أَعِزَّ نَصْرَهُمْ وَ تَمِّمْ لَهُمْ مَا أَسْنَدْتَ مِنْ أَمْرِكَ وَ اجْعَلْنَا لَهُمْ أَعْوَاناً وَ عَلَى دِينِكَ أَنْصَاراً فَإِنَّهُمْ مَعَادِنُ كَلِمَاتِكَ وَ خَزَائِنُ عِلْمِكَ وَ أَرْكَانُ تَوْحِيدِكَ وَ دَعَائِمُ دِينِكَ وَ وُلَاةُ أَمْرِكَ وَ خُلَصَاؤُكَ مِنْ عِبَادِكَ وَ صَفْوَتُكَ مِنْ خَلْقِكَ وَ أَوْلِيَاؤُكَ وَ سَلَائِلُ أَوْلِيَائِكَ وَ صَفْوَةُ أَوْلَادِ أَصْفِيَائِكَ وَ بَلِّغْهُمْ مِنَّا التَّحِيَّةَ وَ السَّلَامَ وَ ارْدُدْ عَلَيْنَا مِنْهُمُ السَّلَامَ وَ السَّلَامُ عَلَيْهِمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ.

 

در صورت پذیرش این احتمال ـــ که بر اساس دعای امام رضا (ع)، عبارت (مِن بَعدِهِ) صحیح باشد ـــ دعای منقول در بحار هیچ ارتباطی به امامت فرزندان امام زمان (ع) ندارد زیرا:

 

💢الف: اگر ضمیر (هـ) در عبارت (السَّلَامُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعدِهِ) را مربوط به پیامبر (ص) بدانیم، عدم ارتباط فراز فوق با ادعای ناظم العقیلی کاملا واضح می‌باشد.

 

💢ب: و اگر کسی ضمیر (هـ) در عبارت (السَّلَامُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعدِهِ) را مربوط به امام زمان (ع) بداند، باز هم ادعای ناظم العقیلی ثابت نشده زیرا مراد از عبارت (وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعدِهِ)، امامان رجعت کننده بعد از امام زمان (ع) می‌باشد.

 

💥در روایات فراوانی بحث #رجعت_ائمه (ع) پس از امام زمان (ع) ذکر شده است که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می‌شود.

 

  • عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع)‏ سُئِلَ عَنِ الرَّجْعَةِ، أَ حَقٌّ هِيَ؟ قَالَ نَعَمْ، فَقِيلَ لَهُ: مَنْ أَوَّلُ مَنْ يَخْرُجُ‏؟ قَالَ الْحُسَيْنُ‏ يَخْرُجُ عَلَى أَثَرِ الْقَائِمِ (ع) . . .

🔅 ترجمه: از امام صادق (ع) در مورد #رجعت سوال شد که آیا حق است؟ حضرتش فرمودند: بله، به ایشان گفتند: اولین کسی که خارج می‌شود کیست؟ حضرت فرمودند: حسین (ع) است که به دنبال قائم (ع) خارج می‌شود.

📕 بحارالانوار، ج53ص103 .

 

  • عَن أَبی عَبْدِ اللَّهِ (ع): . . . أَوَّلُ‏ مَنْ يَنْفُضُ عَنْ رَأْسِهِ‏ التُّرَابَ الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ (ع) فِي خَمْسَةٍ وَ سَبْعِينَ أَلْفاً وَ هُوَ قَوْلُهُ‏ تَعَالَى‏ إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنا وَ الَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَياةِ الدُّنْيا . . . .

 

🔅 ترجمه: امام صادق (ع) فرمودند اولین نفری که [رجعت نموده و] خاک از سرش پاک می‌کند حسین بن علی است، همراه هفتاد وپنج هزار نفر، و به آیه‌ای [در مورد رجعت] اشاره فرمودند (همانا ما رسولانمان وکسانی که ایمان آوردند را، در حیات دنیا یاری می‌کنیم). (1)

📕 بحارالانوار، ج53ص106

 

  • عَن أَبی عَبْدِ اللَّهِ (ع): ‏… (ثُمَّ رَدَدْنا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَيْهِمْ‏) [إسراء/6] خُرُوجُ الْحُسَيْنِ (ع) فِي سَبْعِينَ مِنْ أَصْحَابِهِ … و الْحُجَّةُ الْقَائِمُ بَيْنَ أَظْهُرِهِمْ فَإِذَا اسْتَقَرَّتِ الْمَعْرِفَةُ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ أَنَّهُ‏ الْحُسَيْنُ‏ (ع) جَاءَ الْحُجَّةَ الْمَوْتُ فَيَكُونُ الَّذِي يُغَسِّلُهُ وَ يُكَفِّنُهُ وَ يُحَنِّطُهُ وَ يَلْحَدُهُ فِي حُفْرَتِهِ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ (ع) ….

 

🔅 ترجمه: امام صادق (ع) به آیه (ثُمَّ رَدَدْنا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَيْهِمْ‏) اشاره کرده و فرمودند: خارج شدن حسین (ع) [از زمین] به همراه هفتاد نفر از یارانش … در حالی که حجت قائم در میان آنها است، پس زمانی که معرفت در قلوب مومنین قرار گرفت که او حسین (ع) است، موت به سوی حجت می‌آید و کسی که غسل و کفن و حنوط می‌کند او را و سنگ لحد او را در قبر می‌گذارد حسین بن علی (ع) می‌باشد.

📕 الکافی، ج8ص206 .

 

  • عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) إِنَّ أَوَّلَ‏ مَنْ‏ يَكُرُّ فِي الرَّجْعَةِ الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ (ع) وَ يَمْكُثُ فِي الْأَرْضِ أَرْبَعِينَ سَنَةً، حَتَّى يَسْقُطَ حَاجِبَاهُ عَلَى عَيْنَيْه‏.

🔅 ترجمه: امام صادق (ع) فرمودند: همانا اولین کسی که برمی‌گردد در رجعت، حسین بن علی (ع) است و در زمین 40 سال می‌ماند تا این که موی ابروانش بر چشمانش می‌افتد.

📕 مختصر البصائر، ص91 .

 

  • عَنْ رِفَاعَةَ بْنِ مُوسَى قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع)‏ إِنَّ أَوَّلَ‏ مَنْ‏ يَكُرُّ إِلَى الدُّنْيَا الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ (ع) وَ أَصْحَابُهُ وَ يَزِيدُ بْنُ مُعَاوِيَةَ وَ أَصْحَابُهُ فَيَقْتُلُهُمْ حَذْوَ الْقُذَّةِ بِالْقُذَّةِ …

🔅 ترجمه: امام صادق (ع) فرمودند که همانا اولین کسی که برمی‌گردد به دنیا، حسین بن علی (ع) و اصحابش است و یزید بن معاویه و اصحابش است، پس [حسین ع] می‌کشد آنها را همانگونه که کشتند.

📕 تفسیر عیاشی، ج2ص282 .

 

  • عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (ع) قَالَ: قَالَ الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ (ع) لِأَصْحَابِهِ قَبْلَ أَنْ يُقْتَلَ … فَأَكُونُ أَوَّلَ‏ مَنْ‏ تَنْشَقُ‏ عَنْهُ الْأَرْضُ فَأَخْرُجُ خَرْجَةً يُوَافِقُ ذَلِكَ خَرْجَةَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ (ع) وَ قِيَامَ قَائِمِنَا وَ حَيَاةَ رَسُولِ اللَّهِ (ص) …

🔅 ترجمه: امام باقر (ع) فرمودند: حسین بن علی (ع) قبل از کشته شدن به اصحابش فرمود . . . من اولین کسی هستم که زمین از او شکافته شده پس خارج می‌شوم خارج شدنی که همراه است آن با خروج امیرالمومنین (ع) و قیام قائم ما و زندگانی رسول خدا (ص).

📕 الخرائج، ج2ص848 .

 

ویا در ادعیه خطاب به امامان (ع) می‌گوییم:

 

. . . مُقِرٌّ بِرَجْعَتِكُمْ‏ لَا أُنْكِرُ لِلَّهِ قُدْرَة  . . .

 

🔅 ترجمه: به رجعت شما اقرار دارم و برای خدا قدرتی را انکار نمی‌کنم.

 

📕 بحارالانوار، ج53ص97 .

 

. . . وَ أَنَ‏ رَجْعَتَكُمْ‏ حَقٌّ لَا رَيْبَ فِيهَا  . . .

🔅 ترجمه: و همانا رجعت شما حق است، شکی در آن نیست.

 

📕 بحارالانوار، ج53ص117 .

 

. . . أَنِّي بِكُمْ مُؤْمِنٌ وَ بِإِيَابِكُم‏  . . .

🔅 ترجمه: همانا من به شما و بازگشت شما ایمان دارم.

 

📕 بحارالانوار، ج53ص92 .

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــ

پی نوشت:

(1) که این وعده الهی نصرت ـــ بر طبق احادیث ـــ در روزگار رجعت محقق می‌شود. رج تفسیر قمی، ج2ص258

 

🔹نکته دهم:

 

ناظم العقیلی پس از نقل این دعا ـــ در مقام طعنه به مخالفین فرقه مدعی یمانی که منکر امامت احمد هستند ـــ روایتی نقل می‌کند و می‌گوید:

 

(( آیا از گفتار امام صادق (ع) پند نمی‌پذیرند که فرمود: سه گروه هستند که خداوند در روز قیامت با آنان سخن نمی‌گوید و آنان را پاک نمی‌سازد و برای آنان عذابی دردناک است:

 

1️⃣ کسی که مدعی امامتی از جانب خدا شود که برای او نیست.

 

2️⃣ کسی که امامی از جانب خدا را انکار کند.

 

3️⃣ کسی که برای این دو گروه نصیبی از اسلام بپندارد))

 

 

در حقیقت ناظم العقیلی، مخالفان خود را جزو دسته دوم محسوب کرده و از این طریق به آنان طعنه می‌زند.

 

آری، وی با تمسک به روایت فوق مخالفان احمد بصری را 👈👈 از دایره اسلام خارج دانسته که این امر بر خلاف سخن برخی از مبلغین این فرقه پوشالی است که ـــ به دروغ و به جهت جذب عوام الناس ـــ مخالفین احمد را مسلمان می‌دانند.

 

احمد بصری نیز در رساله خود، مخالفان مهدیین را👈👈 کافر و نجس اعلام کرده است. وی می‌گوید:

 

((فرد ناصبی که دشمن یکی از امامان یا مهدیین یا شیعیانشان ـــ از آن رو که شیعه آنها هستند ـــ باشد نیز همین حکم [نجاست] را دارد))

 

📕 شرایع الاسلام (ترجمه)، ص91 .

 

📌 اما در حقیقت این احمد بصری است که از #دایره_ اسلام_خارج_می‌باشد زیرا 👈 به ناحق ادعای امامت نموده و از اثبات این مقام برای خویش عاجز مانده است.

 

ادله ناظم العقیلی هم در اثبات امامت مهدیین از فرزندان امام زمان (ع) سست بوده و قابل قبول نمی‌باشد.

 

✅ مضافا این که ـــ علی فرض اثبات امامت مهدیین ـــ اساساً احمد بصری نمی‌تواند فرزندی خویش برای امام زمان (ع) را ثابت نماید (1) لذا همانطور که گفته شد 👈 احمد بصری مدعی دروغین امامت محسوب شده و از دایره اسلام خارج می‌باشد.

 

 

🔴 جمع بندی:

ـــ در این دعا #هیچ_سخنی از مهدیین به میان نیامده لذا ادعای فرزندی مهدیین برای امام زمان (ع) و مقام امامت آنان با استناد به این دعا، #سخنی_گزاف می‌باشد.

 

ـــ نهایت چیزی که ناظم العقیلی می‌تواند از این دعا استفاده کند، وجود امامان وارثین از ذریه امام زمان (ع) می‌باشد.

 

ـــ مرحوم علامه مجلسی این دعا را به معصومین (ع) #نسبت_نمی‌دهد.

 

ـــ مرحوم علامه مجلسی به #منبع این دعا و نویسنده آن #هیچ_اشاره‌ای نمی‌کند 👈 و در کتب علمای قبل از ایشان هم این دعا به چشم نمی‌خورد.

 

ـــ اگر بپذیریم که این دعا از معصومین (ع) صادر شده باشد 👈 عناوین و تیترهای این دعا قطعا از معصوم (ع) نمی‌باشد.

 

ـــ ضمیر (هـ) در این فراز (السَّلَامُ عَلَى وُلَاةِ عَهْدِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ‏) مربوط به رسول خدا (ص) می‌باشد.

 

ـــ در دعایی از امام رضا (ع) برای صاحب امر، فرازی وجود دارد که مشابه فراز آخرین دعای مورد بحث می‌باشد 👈 اما در آن به جای عبارت (الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِهِ)، عبارت (الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعدِهِ ) وجود دارد.

 

ـــ ناظم العقیلی در مقدمه کتاب چهل حدیث مهدیین ادعا نمود که:

 

1️⃣ امامت در 12 امام محصور نبوده و مهدیین بعد از امام زمان (ع) مقام وصایت و امامت دارند.

 

2️⃣ مهدیین همان عترت و فرزندان امام زمان (ع) هستند.

 

اما تمسک او به دعای منقول در بحارالانوار دردی را دوا نکرده و ادعاهای وی را ثابت نمی‌نماید.

 

 

💥نکته:

همانطور که سابقا عرض کردیم کتاب (40 حدیث مهدیین) ناظم العقیلی #مورد_تایید احمد اسماعیل همبوشی بوده لذا جهالتها و غرض ورزیهای موجود در این کتاب 👈 دروغین بودن احمد اسماعیل را آشکار کرده و بطلان فرقه او را ثابت می‌نماید.

 

ـــــــــــــــــــــــــــــ

پی‌نوشت:

(1) لازم به ذکر است که همبوشیان در فضای مجازی، #شجرنامه‌ فرزندی احمد بصری برای امام زمان (ع) را درست کرده و آن را به تایید 5 نفر رسانده‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *