حدیث شماره 9 | یمانی پدیا | دانشنامه مجازی مدعیان مهدویت
چهل حدیث ناظم العقیلی

حدیث شماره 9

کتاب چهل حدیث ناظم العقیلی

 

🔷 #حدیث_۹:

 

همانطور که سابقا عرض شد، ناظم العُقیلی در مقدمه کتاب (چهل حدیث مهدیین) ادعاهایی را مطرح کرده و برای اثبات آنها به 40 حدیث اشاره می‌نماید. او مدعی است:

 

1️ امامت در 12 امام محصور نبوده و مهدیین بعد از امام زمان (ع) مقام وصایت و امامت دارند.

 

2️ مهدیین همان عترت و فرزندان امام زمان (ع) هستند.

 

اما دلایل قبلی کتاب او ــ با صرف نظر از #بحث_سندی وپذیرش صدور آنها ــ ادعاهای فوق را ثابت ننموده بلکه دروغین بودن احمد اسماعیل بصری را رقم می‌زد.

 

📌 لازم به ذکر است کتاب #40حدیث_مهدیین مورد تایید احمد اسماعیل همبوشی بوده 👈 لذا هر اشکالی که بر این کتاب وارد شود، حکایت از #بیسوادی احمد داشته و #مهر_بطلانی است بر پیشانی فرقه همبوشی.

 

📌 با این که ضمن بخشهای گذشته ایرادات فراوانی بر کتاب #40حدیث_مهدیین ناظم العقیلی بیان نمودیم و دیگر نیازی به نقد ما بقی کتاب نمی‌باشد، اما به جهت بیان رسوایی‌های بیشتر این فرقه، #حدیث_9 کتاب را از نظر گذرانده و ارتباط آن را با ادعاهای فوق مورد بررسی قرار ‌می‌دهیم.

 

 

🔴 حدیث نهم:

و من رواية يحيى بن السلام‏ يرفعه الى 👈 عبد اللّه بن‌ عمر، أنه قال: ابشروا فيُوشِكُ‏ أيامُ‏ الجبّارين‏ أن تَنقَطِعَ، ثم يكونُ بعدَهم #الجابر الذي يَجبُرُ اللّهُ بِهِ اُمّةَ محمّدٍ (ص) المهدي، ثم المنصور 👈 ثم عَدَّدَ ائمةً مهديين‌‏.

🔅 ترجمه:

عبدالله بن عمر گوید: بشارت دهید که پایان روزگار جباران نزدیک است، سپس بعد از آنها #جابر می‌باشد که خدا به وسیله او امت محمد (ص) را اصلاح می‌کند [یعنی] مهدی، سپس منصور است 👈 سپس ائمه مهدیین را برشمرد.

 

📕 شرح الاخبار، ج3ص400 .

 

 

💥 نقد و بررسی

 

🔹 نکته اول:

عبارات فوق، #حدیث_نبوده بلکه گفتار 👈 عبدالله بن عمر می‌باشد و در بین منابع حدیثی شیعه این عبارات وجود ندارد مگر در کتاب شرح الاخبار قاضی نعمان مغربی اسماعیلی مذهب (1).

 

📌 همین نکته اول، استدلال ناظم العقیلی در جهت اثبات ادعاهایش را نقش بر آب می‌کند اما به جهت رسوایی بیشتر او، نکات و اشکالات بیشتری را بیان می‌نماییم.

 

همانطور که شاهد بودید، همبوشیان از ابتدای کتاب (چهل حدیث مهدیین) تا کنون قادر به اثبات امامت مهدیین و فرزندی آنها برای امام زمان (ع) از احادیث نشده‌اند لذا به ناچار تمسک به سخنان افرادی چون 👈 عبدالله بن عمر کرده تا بلکه بتوانند در تایید فرقه خود سخن پراکنی نموده و عوام الناس را در دام خویش گرفتار نمایند.

 

 

🔹 نکته دوم:

جالب این است که عبدالله بن عمر، گفتار خویش را به پیامبر (ص) نسبت نمی‌دهد اما ناظم العقیلی اصرار دارد که او این خبر را از معصوم شنیده و سخنان وی را تحت عنوان (#الحدیث_التاسع/ حدیث نهم) در کتابش ذکر می‌کند.

 

ـــــــــــــــــــ

#پی_نوشت:

(1) درباره مذهب قاضی نعمان مغربی اختلاف نظر وجود دارد. برخی مانند مرحوم علامه مجلسی بر این باورند که او شیعه 12 امامی بوده و به علت ترس از خلفای فاطمی اسماعیلی، تقیه نموده و خود را پیرو فرقه اسماعیلیه نشان می‌داده است (بحارالانوار، ج1ص38) .

برخی دیگر مانند ابن شهرآشوب بر این باورند که او شیعه 12 امامی نبوده بلکه شیعه اسماعیلی می‌باشد (معالم العلماء، ص161) .

 

🔹 نکته سوم:

حتی اگر عبدالله بن عمر این عبارات را از معصومین (ع) نقل می‌نمود باز هم دردی دوا نشده و به حدیث وی نمی‌توان #اعتماد نمود زیرا او #ثقه و مورد اطمینان نبوده و جزو مخالفین اهل بیت (ع) محسوب می‌شود.

 

🔹 نکته چهارم:

در سخنان عبدالله بن عمر، هیچ حرفی از #فرزندی_مهدیین برای امام زمان(ع) به میان نیامده است.

 

⛔️ ناظم العقیلی در ادامه می‌گوید:

((و الخبر کما لایخفی ینصّ علی أن بعد الامام المهدی (ع) عدّة ائمة مهدیین))

ترجمه: و خبر ـ همانطور که آشکار است ـ تصریح دارد بر این که بعد از امام مهدی (ع) تعدادی ائمه مهدیین هستند‏.

 

 

🔹 نکته پنجم:

اگر بپذیریم که سخن عبدالله بن عمر حاصل از شنیدن سخنان معصومین  (ع) باشد 👈 قطعا عبارت (ثم عَدَّدَ ائمةً مهديين/ سپس ائمه مهدیین را شمرد) جزو کلام او #نبوده و ارتباطی به سخنان معصومین (ع) ندارد بلکه #کلام_راوی می‌باشد زیرا اگر عبارت فوق سخنان عبدالله بن عمر می‌بود 👈 باید به این صورت بیان می‌شد: (ثم عَدَّدتُ ائمةً مهديين/ سپس ائمه مهدیین را شمردم)

 

🔹 نکته ششم:

قاضی نعمان مغربی، در کتاب دیگرش به #نقلی_مشابه اشاره می‌کند اما در آن 👈 به جای عبارت (ثم المنصور ثم عَدَّدَ ائمةً مهديين) 👈 جمله (ثم المنصور الذی یَنصُرُ اللهُ بِهِ الدِّینَ) وجود دارد.

 

به عبارات زیر دقت فرمایید:

أبشروا فتوشک أیام الجبارین أن تنقطع ثم یأتی #الجابر الذی یجبر الله به أمة محمد و هو المهدی 👈 ثم المنصور الذی ینصر الله به الدین (1).

 

🔅 ترجمه:

بشارت دهید که پایان روزگار جباران نزدیک است، سپس #جابر می‌آید که خدا به وسیله او امت محمد (ص) را اصلاح می‌کند و او مهدی است 👈 سپس منصور است که خدا به وسیله او دین را یاری می‌کند.

 

📌📌 همانطور که مشاهده فرمودید این نقل، با عبارت (المنصور الذی ینصر الله به الدین)  #تمام_می‌شود_و_ادامه_ندارد.

 

این هم دلیلی دیگر بر این که عبارت (ثم عَدَّدَ ائمةً مهديين) جزو کلام عبدالله بن عمر نبوده و از اضافات راوی می‌باشد 👈 اما ناظم العقیلی در جهت #فریب_عوام و #پیشبرد_اهداف شوم خود، #هیچ_اشاره‌_ای به این نقل نمی‌کند.

 

 

🔹 نکته هفتم:

علی فرض پذیرش سخن ناظم العقیلی مبنی بر وجود تعدادی ائمه مهدیین، نام اولین ائمه مهدیین #منصور می‌باشد ـ نه احمد ـ که این مطلب تعارض با اعتقاد همبوشیان دارد.

 

🖋 توضیح مطلب:

با توجه به سخنان عبدالله بن عمر، بعد از دوران ظالمان، #جابر و اصلاح کننده‌ی امت پیامبر (ص) می‌آید که نامش #مهدی است. این مهدی، همان امام دوازدهم شیعیان است که نه تنها امت پیامبر (ص) را اصلاح می‌کند بلکه همه دنیا را پر از عدل و داد می‌نماید.

 

در این صورت نام مهدی اول طبق کلام عبدالله بن عمر، #منصور می‌باشد که این مطلب در تعارض با اعتقاد همبوشیان است زیرا آنان نام مهدی اول را منحصر در 👈 (احمد، عبدالله و مهدی) 👉 می‌دانند.

 

 

⛔️ اگر گفته شود:

(مراد از #مهدی در سخنان عبدالله بن عمر، جابر نبوده بلکه #مهدی_اول می‌باشد که در این صورت دیگر تعارضی با اعتقاد همبوشیان وجود ندارد)

 

🖋 در جواب گوییم:

اولا: قاضی نعمان مغربی در کتاب (افتتاح الدعوة) (1) این عبارات را با تفاوتی مختصر نقل کرده که #منهدم کننده اشکال فوق می‌باشد.

 

مجددا به عبارت کتاب افتتاح الدعوة (1) دقت فرمایید:

 

((أبشروا فتوشک أیام الجبارین أن تنقطع ثم یأتی الجابر الذی یجبر الله به أمة محمد 👈 و هو المهدی 👉 ثم المنصور الذی ینصر الله به الدین))

 

🔅 ترجمه:

بشارت دهید که پایان روزگار جباران نزدیک است، سپس جابر می‌آید که خدا به وسیله او امت محمد (ص) را اصلاح می‌کند 👈 و او مهدی است 👉 سپس منصور است که خدا به وسیله او دین را یاری می‌کند.

 

📌 در این نقل به صراحت تمام، از جابر به عنوان مهدی یاد شده است.

 

ـــــــــــــــــ

#پی_نوشت:

(1) افتتاح الدعوة (نشر موسسه الأعلمی، 1426)، ص6 .

 

ثانیا: اگر مراد از جابر، امام زمان (ع) بوده و مراد از مهدی، مهدی اول باشد اعتقاد همبوشیان پیرامون #مصلح بر باد می‌رود زیرا آنان معتقدند کسی که امت پیامبر (ص) را اصلاح کرده و دنیا را پر از عدل و داد می‌کند #مهدی_اول می‌باشد اما در کلام عبدالله بن عمر، #جابر ـ یعنی امام زمان(ع) ـ به عنوان #مصلح معرفی شده است.

 

بنابراین با توجه به نقل کتاب (افتتاح الدعوة) 👈 مهدی همان جابر بوده و به آسانی ادعای همبوشیان باطل می‌شود، مضافا این که 👈 #دقت در سخن عبدالله بن عمر، شخص آگاه به ادبیات عرب را به همین نتیجه نیز می‌رساند.

 

 

⛔️ اگر گفته شود که:

(با توجه به سخن عبدالله بن عمر، مهدی همان جابر بوده اما مراد از مهدی، مهدی اول می‌باشد)

 

🖋 در جواب گوییم:

این سخن، ادعای گزافی بیش نیست زیرا در #هیچ_روایتی مهدی اول ــ البته با فرض پذیرش وجود مهدیین ــ به عنوان اصلاح کننده امت پیامبر (ص) و پر کننده زمین از عدل و داد مطرح نشده است بلکه با توجه به روایات فراوان، این شئون مربوط به امام دوازدهم حضرت مهدی (ع) می‌باشد.

 

به روایات نمونه زیر دقت فرمایید:

  • در روایتی امیرالمومنین (ع) پیرامون اوصیاء پس از امام حسین (ع) مطالبی فرموده وگفتند:‏ ‏. . . وَ مِنْ بَعْدِ الْحُسَيْنِ تِسْعَةٌ مِنْ صُلْبِه‏ . . . 👈 تاسِعُهُمُ الْقَائِمُ الَّذِي يَمْلَأُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ الْأَرْضَ نُوراً بَعْدَ ظُلْمَتِهَا وَ عَدْلًا بَعْدَ ‏جَوْرِهَا.

 

📕 بحارالانوار، ج 36ص253 .

 

🔅 ترجمه: و بعد از حسین، 9 نفر از صلب او هستند . . . #نهمین آنها همان #قائمی است که زمین را پر از نور و عدل می‌کند پس از ظلمت و جور زمین.

 

  • ضمن حدیث دیگری امام باقر (ع) فرمودند:‏ . . . مِنَ الْمَحْتُومِ الَّذِي لَا تَبْدِيلَ لَهُ عِنْدَ اللَّهِ قِيَامُ قَائِمِنَا . . . ‏بِأَبِي وَ أُمِّي الْمُسَمَّى بِاسْمِي وَ الْمُكَنَّى بِكُنْيَتِي 👈 السَّابِعُ مِنْ بَعْدِي بِأَبِي مَنْ يَمْلَأُ الْأَرْضَ‏ عَدْلًا وَ قِسْطاً كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْرا. ‏

 

📕 غیبت نعمانی، ص86‏ .

 

🔅 ترجمه: از امور حتمی که تبدیلی برای او در نزد خدا نیست قیام قائم ما می‌باشد . . . پدر و مادرم فدای کسی که هم نام و هم کنیه من است، همان که #هفتمین بعد از من است، پدرم فدای کسی که زمین را پر از عدل و داد می‌کند بعد از آن که پر از ظلم و جور شده است.

 

  • در حدیث دیگری پیامبر خدا (ص) ضمن نام بردن تک تک اوصیاء خود، پیرامون وصی دوازدهم فرمودند:‏ . . . 👈 ثمَّ ابْنُهُ الْقَائِمُ‏ بِالْحَقِّ مَهْدِيُّ أُمَّتِي الَّذِي يَمْلَأُ الْأَرْضَ‏ قِسْطاً وَ عَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْما.

 

📕 کمال الدین ج1ص258‏ .

 

🔅 ترجمه: سپس #فرزندش قائم به حق، مهدی امت من است کسی که زمین را پر از عدل و داد می‌کند بعد از آن که پر از ظلم و جور شده است.

 

واحادیث فراوان ومتواتر دیگر که جهت مشاهده آنها می‌توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

📌 بنابراین اگر اگر اگر سخنان عبدالله بن عمر ناظر به مساله مهدیین باشد ــ که نیست ــ اسم #منصور به عنوان #مهدی_اول مشخص می‌گردد که این مطلب با اعتقاد همبوشیان در تعارض است زیرا آنان نام مهدی اول را منحصر در (احمد، عبدالله و مهدی) ذکر می‌کنند.

 

 

🔹 نکته هشتم:

اگر اگر اگر بپذیریم که عبدالله بن عمر این عبارات را از معصومین #نقل کرده و معامله حدیث را با سخنان او داشته باشیم باید بگوییم که مراد از منصور، امام حسین (ع) بوده که بعد از حضرت مهدی (ع) رجعت خواهند نمود.

 

به روایت زیر دقت فرمایید:

عَنْ جَابِرٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ (ع) يَقُول‏ . . . ثُمَّ يَخْرُجُ 👈 الْمَنْصُورُ إِلَى الدُّنْيَا فَيَطْلُبُ دَمَهُ وَ دَمَ أَصْحَابِهِ فَيَقْتُلُ وَ يَسْبِي . . . فَإِذَا اشْتَدَّ الْبَلَاءُ عَلَيْهِ مَاتَ الْمُنْتَصِرُ وَ خَرَجَ السَّفَّاحُ‏ إِلَى الدُّنْيَا . . . قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع يَا جَابِرُ وَ هَلْ تَدْرِي مَنِ الْمُنْتَصِرُ وَ السَّفَّاحُ يَا جَابِرُ الْمُنْتَصِرُ الْحُسَيْنُ وَ السَّفَّاحُ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِين‏ (1).

🔅 ترجمه: جابر گوید که از امام باقر(ع) شنیدم که می‌فرمودند: . . . سپس #منصور به سوی دنیا خارج می‌شود [و رجعت می‌کند] و خونش و خون اصحابش را طلب می‌کند پس می‌کشد و اسیر می‌کند . . . پس زمانی که بلاء بر او شدت بگیرد #منتصر می‌میرد و سفّاح به سوی دنیا خارج می‌شود . . . سپس حضرتش فرمودند: ای جابر! آیا می‌دانی منتصر و سفّاح چه کسانی هستند؟ ای جابر، منتصر #حسین (ع) است و سفّاح امیرالمومنین (ع) است که درود خدا بر همه آنان باد.

 

📌 در روایات دیگر هم سخن از رجعت امام حسین(ع) و حکومت ایشان به میان آمده و از حضرتش به عنوان کسی که غسل و کفن و دفن امام زمان (ع) را انجام می‌دهد یاد شده است.

 

به روایات زیر دقت فرمایید:

  • عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع)‏ سُئِلَ عَنِ الرَّجْعَةِ، أَ حَقٌّ هِيَ؟ قَالَ نَعَمْ، فَقِيلَ لَهُ: مَنْ أَوَّلُ مَنْ يَخْرُجُ‏؟ قَالَ الْحُسَيْنُ‏ يَخْرُجُ عَلَى أَثَرِ الْقَائِمِ (ع) …

 

📕 بحارالانوار، ج53ص103 .

 

🔅 ترجمه: از امام صادق (ع) در مورد رجعت سوال شد که آیا حق است؟ حضرتش فرمودند: بله، به ایشان گفتند: اولین کسی که خارج می‌شود کیست؟ حضرت فرمودند: حسین(ع) است که به دنبال قائم (ع) خارج می‌شود.

 

  • عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (ع) قَالَ: إِنَّ أوَّلَ مَنْ يَرْجِعُ‏ لَجَارُكُمُ الْحُسَيْنُ (ع) فَيَمْلِكُ حَتَّى تَقَعَ‏ حَاجِبَاهُ‏ عَلَى عَيْنَيْهِ مِنَ الْكِبَر.

 

📕 مختصر البصائر، ص117 .

 

🔅 ترجمه: امام باقر(ع) فرمودند که اولین رجعت کننده، همسایه شما حسین (ع) است پس حکومت می‌کند تا این که ابروانش از پیری بر چشمانش قرار می‌گیرد.

 

  • در روایت دیگری امام صادق(ع) به رجعت امام حسین(ع) اشاره کرده و فرمودند:

 

. . . فَإِذَا اسْتَقَرَّتِ الْمَعْرِفَةُ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ أَنَّهُ الْحُسَيْنُ عَلَيْهِ السَّلَامُ، جَاءَ الْحُجَّةَ الْمَوْتُ، فَيَكُونُ الَّذِي يُغَسِّلُهُ‏ وَ يُكَفِّنُهُ وَ يُحَنِّطُه‏ وَ يَلْحَدُهُ‏ فِي حُفْرَتِهِ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍ‏ عَلَيْهِمَا السَّلَام‏ . . .

 

📕 الکافی، ج8ص206  .

 

🔅 ترجمه: پس زمانی که معرفت به در قلوب مومنین مستقر شد به این که او حسین (ع) است، حجت [یعنی امام زمان(ع)] را موت فرا می‌گیرد پس کسی که او را غسل و کفن و حنوط کرده و در قبر قرار می‌دهد حسین بن علی (ع) است.

 

📌 پس این روایات هم قرینه دیگری است که مراد از آن منصوری که بعد از حضرت مهدی (ع) است ــ و به حکومت می‌رسد ــ امام حسین (ع) می‌باشد.

 

 

🔹 نکته نهم:

با توجه به ادله روایی و قرآنی، از دوران امام زمان(ع) رجعت اهل بیت  (ع) آغاز می‌گردد لذا کلام عبدالله بن عمر ــ در صورتی که سخن او، استماع از معصومین باشد ــ ناظر به بحث رجعت می‌باشد مخصوصا این که در کلام راوی، شخصیتهای پس از امام زمان(ع) با عنوان #ائمه_مهدیین یاد شده‌اند.

 

مجددا به عبارت او دقت فرمایید:

… ثم يكونُ بعدَهم الجابرَ الذي يَجبُرُ اللّهُ بِهِ اُمّةَ محمّدٍ9 المهدي، ثم المنصور، ثم عَدَّدَ ائمةً مهديين‌‏.

 

همانطور که می‌دانید مراد از ائمه مهدیین در ادعیه و روایات، وجود مقدس امامان 12گانه (ع) می‌باشد و ارتباطی با مهدیین از فرزندان امام زمان (ع) ــ در صورت پذیرش وجود چنین افرادی ــ ندارد.

 

 

ـــــــــــــــــ

#پی_نوشت:

(1) تفسیر عیاشی، ج2ص326 و با کمی تفاوت در الاختصاص، ص257 . لازم به ذکر است که در این روایت ابهاماتی وجود دارد اما در خصوص این که مراد از منصور و منتصر، وجود مقدس امام حسین (ع) می‌باشد صراحت دارد.

 

به روایات زیر دقت فرمایید:

  • پیامبر خدا (ص) ضمن حدیثی به توصیف حضرت علی (ع) پرداخته و فرمودند:

 

مَعَاشِرَ النَّاسِ إِنَّ عَلِيّاً مِنِّي وَ أَنَا مِنْ عَلِي‏ . . . وَ زَوْجُ سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ 👈 و أبُو الْأئِمَّةِ الْمَهْدِيِّين‏ . . .  (بحارالانوار، ج37ص109)

 

🔅 ترجمه: ای مردمان! همانا علی از من و من از علی هستم . . . و همسر سرور زنان عالمین است و پدر #ائمه_مهدیین است.

 

 

  • ودر حدیث دیگری فرمودند:

. . . يَا عَلِيُّ 👈 الْأئِمَّةُ الرَّاشِدُونَ الْمَهْدِيُّونَ‏ الْمَغْصُوبُونَ حُقُوقَهُمْ مِنْ وُلْدِكَ أحَدَ عَشَرَ إِمَاماً وَ أنْتَ. (الغیبة شیخ طوسی، ص136)

🔅 ترجمه: . . . یاعلی! #ائمه راشدون #مهدیون ـ که حقوق آنها غصب شده ـ 11 امام از فرزندانت و تو هستی.

 

  • در ضمن حدیثی حضرت علی (ع) فرمودند:

يَا يَهُودِيُّ لِهَذِهِ الْأمَّةِ 👈 اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً مَهْدِيّا . . . وَ أمَّا الَّذِي مَعَ مُحَمَّدٍ (ص) فِي مَنْزِلَتِهِ فَالاثْنَا عَشَرَ 👈 الْأئِمَّةُ الْمَهْدِيُّون‏ . . . (الغیبة نعمانی، ص98)

🔅 ترجمه: ای یهودی! برای این امت 12 #امام_مهدی [یعنی هدایت شده] است . . . و اما کسی که با محمد (ص) در جایگاه و منزلت اوست، 12 #ائمه_مهدیون می‌باشند.

 

 

  • ویا در دعا می‌خوانیم:

. . . هَذَا مَقَامُ الْعَائِذِ بِاللَّهِ وَ بِمُحَمَّدٍ (ص) وَ بِوَلَايَةِ أمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ 👈 و الْأَئِمَّةِ الْمَهْدِيِّين‏ . . .  (بحارالانوار، ج97ص410)

 

. . . السَّلَامُ عَلَى 👈 الْأئِمَّةِ الرَّاشِدِينَ الْمَهْدِيِّين‏ . . .  (کامل الزیارات، ص255)

 

. . . اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أهْلِ بَيْتِهِ 👈 الْأئِمَّةِ الْهَادِينَ الْمَهْدِيِّين . . . ‏ (الغیبة شیخ طوسی، ص279)

 

. . . وَ أنَّ عَلِيّاً وَلِيُّهُ 👈 و الْأئِمَّةَ الْمَهْدِيِّينَ‏ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ (ع) أوْلِيَائِي‏ . . .  (المزار، ص162)

 

و موارد فراوان دیگر . . .

 

 

📌 بنابراین عبارت (ائمه مهدیین) علیه اعتقاد فرقه همبوشی بوده زیرا این لفظ مربوط به امامان 12گانه (ع) است و ارتباطی به مهدیین #نداشته و کلام فرزند عمر، ناظر به بحث #رجعت امامان (ع) می‌باشد.

 

📌 البته اگر این نقل مشتمل بر حرف (و) بوده و به صورت (ثم عَدَّدَ ائمةً #و مهديين) می‌بود ــ با صرف نظر از اشکالات فراوان ــ می‌توانست مورد تمسک همبوشیان در جهت اثبات وجود مهدیینی غیر از امامان 12گانه شیعه قرار بگیرد.

 

📌 اما ناگفته نماند ــ علاوه بر این که حرف (و) در این عبارت وجود ندارد ــ در اصل وجود عبارت (ثُمَّ عَدَّدَ ائمةً مهديين) نیز #تردید_جدی وجود دارد که در نکته 5 و 6 به آن اشاره شد.

 

🔹 نکته دهم:

آنچه در دو نکته قبل بیان شد با فرض پذیرش این احتمال بود که گفتار عبدالله بن عمر بر اساس #استماع_سخنان_معصومین بوده است اما احتمال #جعل این سخنان (1) به منظور تایید خلفاء جور، شاید از قوت بیشتری برخوردار باشد.

 

📌 مثلا قاضی نعمان ــ تنها ناقل گفتار عبدالله بن عمر در کتب شیعی ــ این نقل را در تایید خلفای فاطمی اسماعیلی مذهب آورده و می‌گوید:

((و قد كان المهدي و المنصور و [من‏] كان بعد هما و يكون كذلك ائمة مهديون و ينجز اللّه لهم ما وعدهم في كتابه، و على لسان رسوله بحوله و قوته))

🔅 ترجمه: مهدی و منصور بوده‌اند و کسی که بعد آن دو بود و #ائمه_مهدیون اینچنین می‌باشند و خدا به آنچه که آنها را در کتابش و بر زبان رسولش وعده داده بود وفا کرد، به حول و قوه خودش.

 

ـــــــــــــــــ

#پی_نوشت:

(1) یعنی نه تنها کلام عبدالله بن عمر حاصل از شنیدن سخنان معصومین (ع) نبوده بلکه حتی او اساسا چنین سخنانی نگفته است و این عبارات را جاعلین وضع نموده و به او نسبت داده‌اند و قاضی نعمان هم آن را در تایید خلفای فاطمی ذکر می‌نماید.

 

🔵 خلاصه این که:

ــ نقل کتاب شرح الاخبار حدیث نبوده بلکه 👈 سخن عبدالله بن عمر می‌باشد اما ناظم العقیلی طوری وانمود می‌کند که سخن عبدالله، بر اساس شنیده‌هایش از معصومین (ع) بوده و تحت عنوان #حدیث_نهم در کتابش مطرح می‌نماید.

 

ــ حتی اگر سخن عبدالله بن عمر بر اساس شنیده‌هایش از معصومین (ع) باشد، باز هم نمی‌تواند قابل استناد واقع شود زیرا او فردی #ثقه و قابل اعتماد نمی‌باشد.

 

ــ در سخنان عبدالله بن عمر، هیچ حرفی از #فرزندی_مهدیین برای امام زمان (ع) به میان نیامده است.

 

ــ قطعا عبارت (ثم عَدَّدَ ائمةً مهديين/ سپس ائمه مهدیین را شمرد) #کلام_راوی می‌باشد زیرا اگر کلام عبدالله بن عمر باشد باید به این صورت بیان می‌شد: (ثم عَدَّدتُ ائمةً مهديين/ سپس ائمه مهدیین را شمردم).

 

ــ قاضی نعمان مغربی، در نقلی دیگر به جای عبارت (ثم المنصور ثم عَدَّدَ ائمةً مهديين) 👈 جمله (ثم المنصور الذی یَنصُرُ اللهُ بِهِ الدِّینَ) ذکر می‌کند.

 

ــ علی فرض پذیرش سخن ناظم العقیلی مبنی بر وجود تعدادی ائمه مهدیین، نام اولین ائمه مهدیین، #منصور می‌باشد ـ نه احمد ـ که این مطلب تعارض با اعتقاد همبوشیان دارد.

 

ــ اگر اگر اگر بپذیریم که سخن عبدالله بن عمر از کلام معصومین (ع) نشأت گرفته و معامله حدیث را با سخن او داشته باشیم، باید بگوییم که 👈 مراد از منصور امام حسین (ع) می‌باشد که در روایتی به این مطلب اشاره شده است.

 

ــ بر طبق روایات، امام حسین(ع) در زمان حضرت مهدی #رجعت نموده و امر غسل و کفن و دفن امام زمان (ع) با ایشان بوده و بعد حضرتش #حکومت عدل الهی را ادامه می‌دهند.

 

ــ عبارت #ائمه_مهدیین در نقل کتاب شرح الاخبار، علیه اعتقاد فرقه همبوشی بوده زیرا این لفظ مربوط به امامان 12گانه است و ارتباطی به مهدیین نداشته و کلام فرزند عمر، ناظر به بحث #رجعت امامان (ع) می‌باشد.

 

ــ اگر سخن عبدالله به صورت (ثم عَدَّدَ ائمةً #و مهديين) می‌بود ــ با صرف نظر از اشکالات وارده ــ می‌توانست مورد تمسک همبوشیان در جهت اثبات وجود مهدیینی غیر از امامان 12گانه شیعه قرار بگیرد.

 

ــ همانطور که شاهد بودید، ناظم العقیلی از اثبات ادعاهای خویش پیرامون امامت مهدیین و فرزندی آنان برای امام زمان (ع) عاجز بوده و غرض ورزی او بر همگان آشکار گردید.

 

 

🔴 نکته:

همانطور که سابقا عرض کردیم کتاب (40 حدیث مهدیین) ناظم العقیلی #مورد_تایید احمد اسماعیل همبوشی بوده لذا جهالتها و غرض ورزیهای موجود در این کتاب، دروغین بودن احمد اسماعیل را آشکار کرده و بطلان فرقه او را ثابت می‌نماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *