فصلنامه

9- منکران امروز غدیر را بشناس!

فصلنامه‌ی غدیر

 

9- منکران امروز غدیر را بشناس! 71

9- 1- پیش‌گویی پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت صدیقه طاهره (علیها السلام) در مورد ظهور مدعیان دروغین   72

9- 2- احتجاج حضرت صدیقه طاهره (علیها السلام) به غدیر خم در شناخت مدعیان دروغین دوران ما 73

نوشته های مشابه

9- 3- غدیر، عذری برای کسی باقی نگذاشت! 75

9- 4- بدترین مردم در پیمان شکنی نباشیم! 75

9- 5- آیا «غدیر خم» را فراموش کردید؟. 76

9- 6- برخی ویژگی‌های مدعیان دروغین در خطابه غدیر. 76

9- 6- 1- بطلان ادعای کسی که بگوید وصی هستم ولی امام نیستم! 76

9- 6- 2- بطلان ادعای کسی که بگوید وصی پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و مهدی موعود است اما امام نیست. 77

9- 6- 3- بطلان کسی که می‌خواهد خودش را با متشابهات ثابت کند! 78

9- 6- 4- باز هم احمد اسماعیل بصری در مقابل غدیر و توهین به امیرالمومنین (علیه السلام) 80

9- 7- فرجام منکران غدیر. 81

9- 7- 1- عدم ابلاغ غدیر = بطلان رسالت! 82

9- 7- 2- پیش گویی در مورد ظهور مدعیان دروغین و عاقبت آنان.. 83

9- 7- 3- برائت خدا و رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) از ائمه نار 83

9- 7- 4- از بین رفتن تمام اعمال دنیا و آخرت و مخلد در آتش…. 83

9- 7- 5- مراقب باشید دشمنان خدا در بین شما هستند. 84

9- 7- 6- ائمه نار و پیروان شان در آتش…. 84

9- 7- 7- دشمن ائمه اطهار علیهم السلام در آتش    84

 

9– منکران امروز غدیر را بشناس!

از فرازهای بسیار معروف خطابه‌ی غدیر، تکلیفی است که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تمامی مسلمانان تا قیامت مشخص فرموده‌اند؛ تا روز قیامت همه‌ی مسلمانان وظیفه دارند پیام غدیر را تبلیغ نموده و به نسل‌های بعد منتقل نمایند! و شاید مهم‌تر و مقدم بر ابلاغ پیام غدیر، است که به محتوای غدیر ایمان بیاوریم؛ یعنی به امامی در غدیر معرفی شده، ایمان بیاوریم. و البته هر جا خداوند متعال تکلیفی قرار داده و راه سعادت و خوشبختی پیش پای انسان قرار داده، شیطانی هم هست انسان‌ها را از عمل به تکلیف باز دارد و از رسیدن به کمالات محروم نماید! اگر پس از وفات پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، غدیر را انکار کردند و عهد و پیمانی که بسته بودند را شکستند و سراغ دیگری رفتند، امروز هم عده‌ای از کارگزاران شیطان که منکر غدیر هستند و آن را انکار می‌نمایند و پیمان و بیعت خود با امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را می‌شکنند و سراغ دیگری می‌روند. اگر پس از وفات پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) عده‌ای حق امیرالمومنین (علیه السلام) را غصب کردند و دست بشریت را از دامن پر مهر خلیفه‌ی خدا کوتاه کردند، امروز هم گروه‌های دیگری هستند که حق امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را غصب کرده و در جایگاه امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نشسته‌اند و مردم را از رحمت گسترده‌ی الهی یعنی امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دور می‌کنند! افرادی مثل جناب احمد اسماعیل بصری که خود را امام، مهدی موعود، قائم آل محمد و … معرفی می‌کند، در واقع به نوعی منکر غدیر است! چرا که خود را مالک تمامی شئونی می‌داند که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) برای مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیان فرموده‌اند! اگر پس از وفات پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) عده‌ای خود را وصی و جانشین حضرت معرفی کردند، هم اکنون نیز افرادی مثل جناب احمد اسماعیل بصری خود را وصی پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌داند!

9– 1- پیش‌گویی پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت صدیقه طاهره (علیها السلام) در مورد ظهور مدعیان دروغین

شاید پیش از هر کسی این خود پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بودند که نسبت به ظهور مدعیان دروغین هشدار داده است و اتفاقا در خطابه‌ی غدیر نیز به همین موضوع تاکید فرمودند: اِنَّهُ سَیَكُونُ مِنْ بَعْدى اَئِمَّةٌ یَدْعُونَ اِلَى النّارِ وَ یَوْمَ الْقِیامَةِ لایُنْصَرُونَ هان مردمان! به‏زودى پس از من امامانى خواهند آمد و «شما را به آتش خواهند خواند. آنان در روز رستاخيز، تنها و بى‏ياور خواهند بود». (قصص / 41)

در فراز دیگری نیز نسبت به آمدن افرادی که حق ائمه (علیهم السلام) را غصب می‌کنند هشدار داده‌اند. افرادی که می‌آیند و خود را امام و مهدی موعود معرفی می‌کنند: وَ سَیَجْعَلُونَ الْاِمامَةَ بَعْدى مُلْكاً وَ اغْتِصاباً، اَلا لَعَنَ اللَّهُ الْغاصِبینَ الْمُغْتَصِبینَ، وَ عِنْدَها سَیَفْرُغُ لَكُمْ اَیُّهَا الثَّقَلانِ مَنْ یَفْرُغُ، وَ یُرْسَلُ عَلَیْكُما شُواظٌ مِنْ نارٍ وَ نُحاسٌ فَلاتَنْتَصِرانِ. و به زودى گروهى پس از من، امامت را چپاول كرده، با پادشاهى جابه‏جا كنند. هان! خشم خدا بر غاصبان و چپاول‏گران و البتّه به زودى «به كار شما، جن و انس» (الرحمن / 31) خواهد پرداخت. آن‏كه مى‏پردازد – عذاب خواهد كرد – و «شعله‏هاى آتش و مس گداخته بر سر شما ريخته خواهد شد و در آن هنگام هرگز يارى نمى‏شويد». (الرحمن / 35)

حضرت فاطمه زهرا علیها السلام نیز در همان لحظه‌های آغازین اعلام ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در غدیر خم و پس از بیعت عمومی برای ولایت، از پیمان شکنی و دوروئی مخالفان غدیر، آگاهی داشتند.

همان گونه که می‌دانید، پس از ابلاغ ولایت، خلافت، وصایت و بیعت مردم با امیرالمومنین (علیه السلام)، فردی به نام حارث بن نعمان نتوانست طاقت بیاورد و ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) را انکار کرد و گفت: «خدایا اگر ولایت علی علیه السلام به حق از طرف تو اعلام شده، سنگی بر من فرود آید و به زندگی من خاتمه دهد،» ـ که به فرموده‌ی خداوند متعال در قرآن کریم (آیات آغازین سوره معارج) فورا عذاب الهی رسید و سنگی از آسمان فرود آمد و به زندگی او خاتمه داد.[1] پس از این واقعه حضرت زهرا علیهاالسلام نگاهی معنادار به امام علی علیه السلام نمود و گفت: «اَ تَظُنُّ یا اَبَاالْحَسَنِ اَنَّ هَذَا الرَّجُلَ وَحْدَهُ؟! وَ اللّه ما هُوَ اِلاّ طَلیعَةَ قَوْمٍ لا یلْبِثُونَ اَنْ یکشَفُوا عَنْ وُجُوهِهِمْ اَقْنِعَتُها عِنْدَ ما تَلُوحُ لَهُمُ الْفُرْصَةَ؛ ای ابوالحسن! آیا گمان می‌کنی [در مخالفت با غدیر،] این مرد تنهاست؟ سوگند به خدا او پیشگام قومی است که هنوز نقاب چهره هاشان فرو نیفتاده است و آن گاه که فرصت به دست آورند مخالفت خود را آشکار خواهند ساخت.»[2]

حضرت امیرالمومنین علیه السلام در پاسخ فرمود: من دستور خدا و پیامبر را انجام می‌دهم و به خدا توکل می‌کنم که بهترین یاری دهنده است.

پیشگویی فاطمه علیهاالسلام که از علم الهی او سرچشمه می‌گرفت، دیری نپایید و به حقیقت پیوست. هنوز مراسم تدفین پیامبر صلی الله علیه و آله انجام نشده بود که عده‌ای از انصار و مهاجرین به طمع این که شخصی از قبیله خود را روی کار بیاورند در مکانی به نام «سقیفه» گرد هم جمع شدند و در نهایت ابوبکر را به عنوان خلیفه انتخاب کردند. این کار آن قدر عجولانه انجام شد که عمر می‌گوید: «خلافت و بیعت با ابوبکر با عجله و بدون در نظر گرفتن حکمت و مصلحت انجام شد و خدا بود که ما را از شر آن حفظ نمود.»[3] سپس می‌گوید: «ما ترسیدیم که اگر بدون بیعت با ابوبکر از آن جا خارج شویم، انصار با شخص دیگری بیعت کنند.»[4]

امروز هم حارث بن نعمان‌هایی مثل جناب احمد اسماعیل بصری وجود دارند که نمی‌توانند ولایت و امامت امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را تحمل کنند و این موضوع را به گونه‌ی دیگری انکار می‌نمایند. او می‌گوید غیبت به معنای رفع و به آسمان رفتن است! و وصی یعنی خودش، حجت ناطق است و این گونه خودش را در جایگاه امامت، مهدویت و قائمیت امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نشانده است!

9– 2- احتجاج حضرت صدیقه طاهره (علیها السلام) به غدیر خم در شناخت مدعیان دروغین دوران ما

علاوه بر تمامی شواهدی که در بخش‌های پیشین تقدیم حضور شد که غدیر و پیام آن تا روز قیامت پابرجاست، شواهد زیادی دیگری نیز وجود دارند که نشان می‌دهد غدیر خم، ناقص نبوده و نسخ نشده است! از جمله‌ی شواهدی که این موضوع را ثابت می‌کند، استنادهایی است که ائمه و معصومین (علیهم السلام) به خطابه‌ی غدیر داشته‌اند. این بزرگواران بارها و بارها برای اثبات حقانیت خود به خطابه‌ی غدیر احتجاج فرموده‌اند! اگر به اعتقادی افرادی مثل جناب احمد اسماعیل بصری، پیام غدیر تغییر کرده و حکم آن نسخ شده یا کامل نبوده، پس چرا ائمه (علیهم السلام) ده‌ها مرتبه به خطابه‌ی غدیر احتجاج فرموده‌اند؟! غدیر به فرموده‌ی خداوند متعال، اکمال و اتمام دین است! احدی حق ندارد آن را ناقص و ناتمام بداند!

به عنوان مثال محمود بن لبید می‌گوید: پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله فاطمه را در کنار قبر حضرت حمزه در اُحد در حال عزاداری و گریه مشاهده کردم، فرصت را غنیمت شمرده، سؤال کردم: آیا برای امامت علی علیه السلام از سخنان رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می‌توان دلیلی آورد؟

حضرت زهرا علیهاالسلام نه تنها امامت امیرالمومنین (علیه السلام) بلکه تعداد ائمه (علیهم السلام) را نیز بیان فرموده و این گونه پاسخ دادند:

«وا عَجَباهُ اَنَسیتُمْ یوْمَ غَدیرِ خُمٍّ؟ سَمِعْتُ رَسُولَ اللّه یقُولُ: عَلِی خَیرُ مَنْ اُخَلِّفُهُ فیکمْ وَ هُوَ الْاِمامُ وَ الْخَلیفَةُ بَعْدی وَ سِبْطای وَ تِسْعَةٌ مِنْ صُلْبِ الحُسَینِ علیه السلام اَئِمَّةٌ اَبْرارٌ لَئِنِ اتَّبَعْتُمُوهُمْ وَجَدْتُمُوهُمْ هادینَ مَهْدیینَ وَ لَئِنْ خالَفْتُمُوهُمْ لَیکونُ الْاِخْتِلافُ فیکمْ اِلی یوْمِ الْقِیامَةِ!

قُلْتُ: یا سَیدَتی فَما بالُهُ قَعَدَ عَنْ حَقِّهِ؟

قالَتْ: یا اَبا عُمَرَ لَقَدْ قالَ رَسُولُ اللّه صلی الله علیه و آله : مَثَلُ الْاِمامِ مَثَلُ الْکعْبَةِ اِذْ تُؤتی وَ لا تَأتی. اَما وَ اللّه لَوْ تَرَکوا الْحَقَّ عَلی اَهْلِهِ وَ اتَّبَعُوا عِتْرَةَ نَبیهِ لَمَا اخْتَلَفَ فِی اللّه اِثْنانِ وَ لَوَرِثَها سَلَفٌ عَنْ سَلَفٍ وَ خَلَفٌ بَعْدَ خَلَفٍ حَتّی یقُومَ قائِمُنا التّاسِعُ مِنْ وُلْدِ الْحُسَینِ وَ لکنْ قَدَّمُوا مَنْ اَخَّرَهُ اللّه وَ اَخَّرُوا مَنْ قَدَّمَهُ اللّه حَتّی اِذا اَلْحَدُوا الْمَبْعُوثَ وَ أَوْدَعُوهُ الْجَدَثَ الْمَجْدُوثَ اِخْتارُوا بِشَهْوَتِهِمْ وَ عَمِلُوا بِآرائِهِمْ تَبّا لَهُمْ اَ وَ لَمْ یسْمَعُوا اللّه یقُولُ: «وَ رَبُّک یخْلُقُ ما یشاءُ وَ یخْتارُ ما کانَ لَهُمُ الْخِیرَةُ؟» … هَیهاتَ بَسَطُوا فی الدُّنْیا آمالَهُمْ وَ نَسُوا آجالَهُمْ فَتَعْسا لَهُمْ وَ اَضَلَّ اَعْمالَهُمْ اَعْوذُ بِک یارَبِّ مِنَ الْحُورِ بَعْدَ الْکوْرِ؛[5]

شگفتا! آیا روز غدیر خم را فراموش کرده‌اید؟ شنیدم که پیامبر گرامی اسلام فرمود: علی بهترین کسی است که او را جانشین خود در میان شما قرار می‌دهم. علی علیه السلام امام و خلیفه بعد از من است و دو فرزندم، (حسن و حسین علیهماالسلام ) و نه نفر از فرزندان حسین علیه السلام پیشوایان و امامانی [پاک و] نیکند.

اگر از آن‌ها اطاعت کنید شما را هدایت خواهند نمود و اگر مخالفت ورزید، تا روز قیامت [بلای] تفرقه و اختلاف در میان شما حاکم خواهد شد.

پرسیدم، بانوی من! پس چرا امام علی علیه السلام سکوت کرد و حق خود را نگرفت؟ حضرت زهرا علیهاالسلام فرمود: ای اباعمر! رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: مَثَل امام، مانند کعبه است، مردم باید در اطراف آن طواف کنند، نه آن که کعبه دور مردم طواف نماید.

آگاه باش، قسم به خدا، اگر حق را به اهلش واگذار می‌کردند و از عترت رسول خدا اطاعت می‌نمودند، دو نفر هم درباره [حکم خدا] با یکدیگر اختلاف نمی‌کردند و امامت را گذشته‌ای از گذشته‌ای و جانشینی بعد از جانشینی به ارث می‌برد تا قائم ما ‌قیام کند که او فرزند نهم از اولاد امام حسین علیه السلام است.

امّا [افسوس] کسی را مقدّم داشتند که خدا او را کنار زده بود و کسی را کنار زدند که خدا او را مقدّم داشت. تا آنجا که ره‌آورد بعثت را انکار کردند و به بدعت‌ها روی آوردند، آن‌ها هواپرستی و شهوت را برگزیدند و بر اساس رأی و نظر شخصی عمل کردند، هلاکت و نابودی بر آنان باد. آیا نشنیدند کلام خدا را که فرمود: «پروردگار تو آنچه را که می‌خواهد خلق می‌کند و هرچه را بخواهد اختیار می‌کند و برای آنان اختیاری نیست.»[6]

افسوس، [که سران سقیفه] آرزوها [و هوس های] خود را در دنیا تحقق بخشیدند و از آینده خود غافل ماندند، خدا نابودشان گرداند و آنان را در کارهایشان گمراه کند؛ ای پروردگار من به تو پناه می‌برم از کمی یاران پس از پیروزی و فراوانی آنان.»

ان شاءالله که جزء این لعن و نفرین حضرت صدیقه‌ی طاهره سلام الله علیها نباشیم!

9– 3- غدیر، عذری برای کسی باقی نگذاشت!

حضرت زهرا علیهاالسلام در پاسخ به افراد بی‌تفاوت و بهانه‌جو که می‌گفتند: اگر علی (علیه السلام) زودتر شروع می‌کرد و برای مردم صحبت می‌نمود، منحرف نمی‌شدند، فرمود: «فَما جَعَلَ اللّه لِاَحَدٍ بَعْدَ غَدیرِ خُمٍّ مِنْ حُجَّةٍ وَ لاعُذْرٍ؛ پس از غدیر خم، خداوند برای هیچ کس عذر و بهانه‌ای باقی نگذاشته است.»[7]

و آن گاه که مهاجرین و انصار در عذرخواهی پافشاری کردند، فرمودند: «اِلَیکمْ عَنّی فَلا عُذْرَ بَعْدَ تَعْذیرِکمْ وَ لا اَمْرَ بَعْدَ تَقْصیرِکمْ هَلْ تَرَک اَبی یوْمَ غَدیرِ خُمٍّ لِاَحَدٍ عُذْرا؛ دور شوید و مرا به حال خود واگذارید، پس از کوتاهی و تقصیرتان جایی برای عُذرخواهی نمانده است. آیا پدرم در روز غدیر خم جایی برای عذر تراشی برای احدی باقی گذاشته است؟»[8]

آری، واقعا غدیر تا قیامت عذری برای کسی باقی نمی‌گذارد! با وجود این همه نشانه و علامت که برای وجود مقدس امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیان فرموده‌اند، اگر کسی گرفتار این فرقه‌ها شود، فقط و فقط خودش را بایستی ملامت کند.

 

9– 4- بدترین مردم در پیمان شکنی نباشیم!

پس از غصب حق امیرالمومنین (علیه السلام)، وقتی عده‌ای فریب خورده به خانه حضرت صدیقه طاهره (علیها السلام) حمله کردند، ایشان در کنار در ورودی منزل ایستاد و خطاب به مردم کوچه و بازار فرمود: «لا عَهْدَ لی بِقَوْمٍ حَضَرُوا اَسْوَءَ مَحْضَرا مِنْکمْ تَرَکتُمْ رَسُولَ اللّه صلی الله علیه و آله جَنازَةً بَینَ اَیدینا وَ قَطَعْتُمْ اَمْرَکمْ فیما بَینَکمْ لَمْ تَستَأمِرُونا وَ لَمْ تُرُدُّوا لَنا حَقّا کاَنَّکمْ لَمْ تَعْلَمُوا ما قالَ یوْمَ غَدیرِ خُمٍّ، وَاللّه لَقَدْ عَقَدَ لَهُ (علی علیه السلام ) یومَئِذٍ اَلْوَلاءَ لِیقْطَعَ مِنْکمْ بِذلِک مِنْها الرَّجاءَ وَلکنَّکمْ قَطَعْتُمُ الْاَسْبابَ بَینَکمْ وَ بَینَ نِبِیکمْ وَ اللّه حَسیبٌ بَینَنا وَ بَینَکمْ فِی الدُّنْیا وَ الاْآخِرَةِ؛[9]

من ملّتی را [مثل شما] نمی‌شناسم که این گونه [عهدشکن و] بدبرخورد باشند، جنازه رسول خدا را بر روی دست ما گذاشته و رها کردید و امر خود را در بین خود گذراندید و از ما طلب فرمان نکردید و حق ما را به ما ندادید، گویا از آنچه رسول خدا صلی الله علیه و آله در روز غدیر فرمود، آگاهی ندارید؟

سوگند به خدا که رسول گرامی اسلام در آن روز ولایت و رهبری را به او (علی علیه السلام ) پیوند زد [و از مردم بیعت گرفت [تا امید شما [فرصت طلبان تشنه قدرت] را از امامت قطع نماید، ولی شما رشته‌های پیوند [معنوی [میان پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و خودتان را پاره کردید. [این را بدانید که [خداوند در دنیا و آخرت بین ما و شما داوری خواهد کرد.»

به نظر شما کسانی که در دوران ما در دام مدعیان دروغین افتاده، غدیر را فراموش کرده و پیمان خود با وارث غدیر را شکسته‌اند و از امامت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) عبور کرده و به امامت فرد دیگری مثل جناب احمد اسماعیل بصری اعتقاد پیدا کرده‌اند، آیا نمی‌توانند مخاطب حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (علیها السلام) در عبارت‌های بالا باشند؟ حضرت به چنین افرادی فرمودند: لا عَهْدَ لی بِقَوْمٍ حَضَرُوا اَسْوَءَ مَحْضَرا مِنْکمْ من کسی را [مثل شما] نمی‌شناسم که این گونه [عهدشکن و] بدبرخورد باشند!

ان شاءالله که هیچ یک از محبین اهل بیت (علیهم السلام) گرفتار چنین فرقه‌هایی نشوند و افرادی که به اشتباه در دام شیطان اسیرند به لطف خداوند متعال و عنایت امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نجات پیدا کنند!

 

9– 5- آیا «غدیر خم» را فراموش کردید؟

حضرت زهرا علیهاالسلام هرجا که لازم بود با یادآوری حدیث غدیر، مغزهای خفته، و انسان‌های فریب خورده را هدایت و بیدار می‌فرمود و غدیر خم را بارها تذکر می‌دادند. تا به این قسمت چند نمونه از تذکرات حضرت صدیقه‌ی طاهره سلام الله علیها را دیدیم که می‌فرمایند آیا غدیر خم را فراموش کرده‌اید؟ در یکی دیگر از فرمایشات خود با ادبیات دیگری مردم را از فراموشی غدیر بر حذر می‌دارند:

«اَنَسیتُمْ قَوْلَ رَسُولِ اللّه صلی الله علیه و آله یوْمَ غَدیرِ خُمٍّ مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَعَلی مَوْلاهُ؟ وَقَوْلَهُ صلی الله علیه و آله اَنْتَ مِنّی بِمَنْزِلَةِ هاروُنَ مِنْ مُوسی؛ آیا فراموش کردید سخنان رسول خدا صلی الله علیه و آله در روز عید غدیر خم را [که فرمود:] هر که من مولا و رهبر او می‌باشم پس علی علیه السلام مولای اوست، و سخن او را [که به علی علیه السلام فرمود:] یا علی! موقعیت تو نسبت به من همانند هارون به موسای پیغمبر صلی الله علیه و آله است.»[10]

به شیوه‌ی حضرت زهرا (علیها السلام)  بایستی از کسانی که به فردی مثل جناب احمد اسماعیل بصری ایمان آورده‌اند پرسید آیا شما غدیر خم را فراموش کردید؟! ویژگی‌های امام و مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در غدیر را ندیدید؟! بر چه اساسی به جناب احمد اسماعیل بصری ایمان آوردید؟! فردی که حتی سیادت و سید بودنش را نمی‌تواند ثابت کند را چگونه به عنوان امام سیزدهم و وصی سیزدهم پذیرفتید؟! با این که اصلا چنین جایگاهی در دین وجود ندارد!

9– 6- برخی ویژگی‌های مدعیان دروغین در خطابه غدیر

با توجه به فرمایشات پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌توان مدعیان دروغین مهدویت در روزگار خودمان را شناخت. بر همین اساس حسن ختام این نوشتار، راه‌های شناخت مدعیان دروغین در خطابه‌ی غدیر قرار داده شده است.

9– 6- 1- بطلان ادعای کسی که بگوید وصی هستم ولی امام نیستم!

جناب احمد اسماعیل بصری با استناد به حدیثی که خودش آن را حدیث وصیت می‌نامد، ادعا می‌کند بعد از 12 امام، 12 مهدی خواهند آمد که امام نیستند ولی چون در وصیت پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) آمده‌اند پس وصی هستند. از طرفی چون زمین نمی‌تواند از حجت خدا خالی باشد، لذا این اوصیاء سیزده تا بیست و چهارم، حجت خدا هم هستند!

این ادعا بر خلاف فرموده‌ی پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر است که می‌فرمایند تا روز قیامت امامی که از نسل من وجود دارد که باید به امامت او ایمان داشته باشیم و اگر کسی به این امام ایمان نیاورند و سراغ فرد دیگری مثل احمد اسماعیل بصری رفت که بر اساس استناد خودش به حدیث وصیت، نمی‌تواند امام باشد، تمام اعمال چنین فردی از بین رفته و برای همیشه در آتش جهنم خواهد ماند!!! و در عذاب آنان تخفیف داده نمی‌شود! حضرت می‌فرمایند:

مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّما اَكْمَلَ اللَّهُ – عَزَّوَجَلَّ – دینَكُمْ بِاِمامَتِهِ. فَمَنْ لَمْ یَأْتَمَّ بِهِ وَ بِمَنْ یَقُومُ مَقامَهُ مِنْ وُلْدى مِنْ صُلْبِهِ اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ وَ الْعَرْضِ عَلَى اللَّهِ – عَزَّوَجَلَّ -، فَاُولئِكَ الَّذینَ حَبِطَتْ اَعْمالُهُمْ فِى الدُّنْیا وَ الْاخِرَةِ وَ فِى النّارِ هُمْ خالِدُونَ ، لایُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذابُ وَ لا هُمْ یُنْظَرُونَ.

هان مردمان! خداوند عزّوجلّ دين را با امامت على تكميل نمود. اينك آنان كه از او و جانشينانش از فرزندان من و از نسل او – تا برپايى رستاخيز و عرضه‏ى بر خدا -پيروى نكنند، «كرده‏هايشان در دو جهان بيهوده بوده»؛ (بقره / 217) «و در آتش دوزخ جاودانه خواهند بود». (توبه / 17) «به گونه‏اى كه نه از عذابشان كاسته و نه برايشان فرصتى براى نجات خواهد بود». (بقره / 162)

اوصیاء پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) تا روز قیامت، امامانی از نسل امیرالمومنین (علیه السلام) هستند! لذا کسی مثل جناب احمد اسماعیل بصری نمی‌تواند برداشت خودش از یک روایت متشابه را به عنوان اصل و مبنا قرار داده و اصول دین را به هم بریزد!

 

9– 6- 2- بطلان ادعای کسی که بگوید وصی پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و مهدی موعود است اما امام نیست.

بر اساس برخی روایات که تعداد بسیار کمی هم هستند، عده‌ای در زمان حضور ائمه (علیهم السلام) و هم چنین عده‌ای در زمان پس از ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به عنوان مهدی معرفی شده‌اند. در همان روایات شریف فرموده‌اند که این افراد، مهدی هستند و امام نیستد. یعنی موارد بسیار کمی، لفظ مهدی در مورد افرادی به غیر از دوازده امام (علیهم السلام) به کار رفته است. به عنوان مثال ابی‌بصیر می‌گوید خدمت امام صادق (علیه السلام) عرض کردم: يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنِّي سَمِعْتُ مِنْ أَبِيكَ (علیه السلام) أَنَّهُ قَالَ يَكُونُ بَعْدَ الْقَائِمِ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِيّاً فَقَالَ إِنَّمَا قَالَ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِيّاً وَ لَمْ يَقُلْ اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً وَ لَكِنَّهُمْ قَوْمٌ مِنْ شِيعَتِنَا يَدْعُونَ النَّاسَ إِلَی مُوَالاتِنَا وَ مَعْرِفَةِ حَقِّنَا[11] به امام صادق (علیه السلام) گفتم: ای فرزند رسول خدا! من از پدر شما شنيدم كه می‏فرمود: پس از قائم، دوازده مهدی خواهد بود. امام صادق (علیه السلام) فرمود: دوازده مهدی گفته است نه دوازده امام! آنها قومی از شيعيان ما هستند كه مردم را به موالات و معرفت حقّ ما می‏خوانند.[12]

همان گونه که در این روایت مشاهده می‌فرمایید، امام صادق (علیه السلام) این موضوع را به صورت بسیار روشن، تبیین فرموده‌اند. حضرت در پاسخ به سوال ابی‌بصیر بر این نکته تاکید می‌فرمایند که اگر در جایی صحبت از وجود مهدیین بعد از دوازده امام شده، ایشان به هیچ وجه امام نیستند! بلکه هدایتگرانی به سوی دوازده امام (علیهم السلام) هستند! امام صادق (علیه السلام) با قید انحصار، تصریح می‌فرمایند که پدر بزرگوارشان فقط و فقط فرموده‌اند که دوازده مهدی خواهند بود نه دوازده امام: “إِنَّمَا قَالَ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِيّاً وَ لَمْ يَقُلْ اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً” سپس در ادامه نیز مشخصات و خصوصیات این مهدیین را نیز بیان می‌فرمایند: “وَ لَكِنَّهُمْ قَوْمٌ مِنْ شِيعَتِنَا يَدْعُونَ النَّاسَ إِلَی مُوَالاتِنَا وَ مَعْرِفَةِ حَقِّنَا” این مهدیین، افرادی از شیعیان اهل بیت (علیهم السلام) هستند که مردم را به موالات و معرفت حق اهل بیت (علیهم السلام) فرا می‌خوانند! نه این که مانند مدعیان دروغین، برای خودشان ادعای مقام امامت و وصایت و قائمیت کنند!

حال با این توضیح به سراغ حدیثی می‌رویم که جناب احمد اسماعیل بصری، آن را حدیث وصیت معرفی کرده و ادعا می‌کند بعد از دوازده امام (علیهم السلام)، دوازده مهدی خواهند آمد که امام نیستند! پیش از این دیدیم که در خطابه‌ی غدیر بارها تاکید فرموده‌اند که ائمه تا روز قیامت هستند و ما باید به امامت این بزرگواران ایمان داشته باشد. لذا این که جناب احمد اسماعیل بصری ادعا می‌کند بعد از ائمه (علیهم السلام) افرادی دیگری می‌آیند که حجت‌های خدا هستند، بر خلاف صدها روایت و به خصوص بر خلاف خطابه‌ی غدیر است.

نکته‌ی دوم این که در همان حدیثی که جناب احمد اسماعیل بصری آن را حدیث وصیت می‌داند، امیرالمومنین (علیه السلام) به عنوان مهدی معرفی شده‌اند! از مشهورترین اسامی و القاب امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز مهدی است! بنابراین تکلیف آن دوازده مهدی در حدیث وصیت نیز مشخص است. یعنی با استناد به همان حدیثی که جناب احمد اسماعیل بصری آن را پایه و اساس ادعای خود قرار داده، کاملا روشن است که 12 مهدی همان 12 امام هستند که در رجعت به دنیا برمی‌گردند.

اما جالب است که در خطابه‌ی غدیر این تطابق 12 امام بر 12 مهدی بسیار روشن‌تر آمده است. پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در این خطابه‌ی شریف، هم وجود امیرالمومنین (علیه السلام) را مهدی نامیده‌اند و هم خاتمه دهنده‌ی سلسله‌ی ائمه (علیهم السلام) را مهدی معرفی کرده‌اند.

یعنی بر اساس حدیثی که جناب احمد اسماعیل بصری، آن را حدیث وصیت معرفی می‌کند، تعداد ائمه (علیهم السلام) فقط و فقط دوازده نفر هستند. اولین ایشان که مشخص است و وجود مقدس امیرالمومنین (علیه السلام) هستند که هم در حدیث وصیت و هم در خطابه‌ی غدیر به عنوان مهدی معرفی شده‌اند: مَعاشِرَ النّاسِ، هُوَ ناصِرُ دینِ اللَّهِ وَ الْمُجادِلُ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ هُوَ التَّقِىُّ النَّقِىُّ الْهادِى الْمَهْدِىُّ. هان مردمان! على ياور دين خدا و دفاع‏كننده‏ى از رسول اوست و هم او پرهيزكار، پاكيزه و مهدی است. در مورد خاتمه دهنده‌ی ائمه نیز در خطابه‌ی غدیر می‌فرمایند ألا إنَّ خاتَمَ الْأَئِمَةِ مِنَّا الْقائِمَ الْمَهْدِیَّ آگاه باشید! همانا آخرین امام، قائم مهدی، از ماست. یعنی مهدیین (علیهم السلام) که حجت‌های خدا و اوصیاء رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) هستند، همان ائمه دوازده‌گانه هستند! اولین مهدی، امیرالمومنین (علیه السلام) و آخرین مهدی هم خاتمه دهنده‌ی ائمه که امام دوازدهم و مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستند.

9– 6- 3- بطلان کسی که می‌خواهد خودش را با متشابهات ثابت کند!

مراجعه به قرآن و روایات، فرهنگ خاص خودش را دارد. ما حق نداریم و مجاز نیستیم به هر آیه و روایتی اعتقاد پیدا کرده و عمل کنیم! این موضوع هم در قرآن و هم در روایات به صورت مفصل مورد تاکید خداوند متعال و ائمه (علیهم السلام) قرار گرفته است. در خطابه‌ی غدیر نیز به این موضوع بسیار مهم پرداخته شده است. به این فراز از خطابه‌ی غدیر دقت بفرمایید:

مَعاشِرَ النّاسِ، تَدَبَّرُوا الْقُرْآنَ وَ افْهَمُوا آیاتِهِ وَ انْظُرُوا اِلى مُحْكَماتِهِ وَ لاتَتَّبِعُوا مُتَشابِهَهُ، هان مردمان! در قرآن انديشه كنيد و ژرفاى آيات آن را دريابيد و بر محكماتش نظر كنيد و از متشابهات آن پيروى ننماييد.

حضرت در این فراز نورانی می‌فرمایند از مشابهات قرآن پیروی نکنید! در قرآن کریم نیز خداوند متعال این موضوع را به خودش نسبت می‌دهد! آن کسی که قرآن کریم را این گونه نازل فرموده، خود خداوند متعال است! چگونه؟ به صورتی که بخشی از آیات آن محکم و بخش دیگر آن متشابه هستند!!! و البته سپس تصریح فرموده تاویل این آیات را فقط و فقط خداوند متعال می‌داند و افرادی به نام راسخون در علم که به فرموده‌ی روایات، ائمه (علیهم السلام) هستند.

هُوَ الَّذي أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتابَ مِنْهُ آياتٌ مُحْكَماتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتابِ وَ أُخَرُ مُتَشابِهاتٌ فَأَمَّا الَّذينَ في‏ قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ ما تَشابَهَ مِنْهُ ابْتِغاءَ الْفِتْنَةِ وَ ابْتِغاءَ تَأْويلِهِ وَ ما يَعْلَمُ تَأْويلَهُ إِلاَّ اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنا وَ ما يَذَّكَّرُ إِلاَّ أُولُوا الْأَلْبابِ‏ (آل‏عمران، 7)

اوست آن كه اين كتاب را بر تو نازل كرد، در حالى كه بخشى از آن، آيات محكم اند كه آنها اصل اين كتابند، و بخشى ديگر متشابه اند. پس كسانى كه در دل هايشان انحرافى هست، به منظور فتنه جويى و طلب تأويل آن، آيات متشابه آن را دنبال مى كنند، با اين كه تأويل آنها را كسى جز خدا نمى‌داند و راسخان در علم مى‌گويند: ما به آن ايمان آورده‌ايم، همه‌اش از جانب پروردگار ماست و جز خردمندان كسى متذكر نمى‌شود.

آری، تمامی قرآن از جانب خداوند متعال است همان خدایی که این قرآن را نازل فرموده، می‌فرماید انسان‌های که در دل‌هایشان انحراف است و به دنبال ایجاد فتنه هستند، اتفاقا سراغ همین آیات متشابه می‌روند!!!

امام رضا (علیه السلام) در مورد روایات نیز مطلب مشابهی را بیان می‌فرمایند: مَنْ رَدَّ مُتَشَابِهَ الْقُرْآنِ إِلَی مُحْكَمِهِ هُدِيَ إِلی‏ صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ ثُمَّ قَالَ إِنَّ فِي أَخْبَارِنَا مُتَشَابِهاً كَمُتَشَابِهِ الْقُرْآنِ وَ مُحْكَماً كَمُحْكَمِ الْقُرْآنِ فَرُدُّوا مُتَشَابِهَهَا إِلَی مُحْكَمِهَا وَ لَا تَتَّبِعُوا مُتَشَابِهَهَا دُونَ مُحْكَمِهَا فَتَضِلُّو[13] هر كس متشابهات قرآن را به محكمات آن ارجاع دهد، به راه راست هدايت شده است، سپس فرمودند: در اخبار ما نيز همانند قرآن محكم و متشابه وجود دارد، لذا متشابهات آن را به محكمات آن ارجاع دهيد و صرفا به دنبال متشابهات آن نرويد كه گمراه مي‌شويد.

و چه تلنگر زیبایی!

این یکی از شیوه‌های پرتکرار مدعیان دروغین است! یعنی به سراغ آیات و روایات متشابه می‌روند! حال آن که اگر کسی امام است، حقانیت خودش را بایستی بر اساس محکمات ثابت نماید. وقتی ثابت شد که او امام و حجت خدا بر خلق است، حال برای فهم آیات متشابه، زانوی ادب در محضر او می‌زنیم!

کسی مثل جناب جناب احمد اسماعیل بصری که برای بسیاری از ادعاهایش حتی یک روایت وجود ندارد، حق بیان متشابهات ندارد! کسی که بدون اغراق هزاران آیه و روایات بر خلاف باورها و ادعاهای او وجود دارد، چگونه می‌تواند متشابهات را بیان کند؟!

کسی که محکمات و متواترات مربوط به اصول دین را نقض کرده، چگونه می‌تواند متشابهات را بیان نماید؟ به عنوان مثال در عدد تعداد اوصیاء و جانشینان پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) تا روز قیامت، در صدها آیه و روایت فرموده‌اند این تعداد فقط و فقط 12 نفر است نه کمتر و نه بیشتر! ولی جناب احمد اسماعیل بصری بدون این که حتی یک روایت داشته باشد، می‌گوید تعداد اوصیاء پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) 24 وصی است!!!

جناب احمد اسماعیل بصری، چهار جلد کتاب به نام متشابهات دارد! در حالی که حتی یک برگه به نام محکمات آیات و روایات منتشر نکرده است!!! و چه زیبا فرمود خداوند متعال: فَأَمَّا الَّذينَ في‏ قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ ما تَشابَهَ مِنْهُ ابْتِغاءَ الْفِتْنَةِ وَ ابْتِغاءَ تَأْويلِهِ پس كسانى كه در دل هايشان انحرافى هست، به منظور فتنه جويى و طلب تأويل آن، آيات متشابه آن را دنبال مى كنند.

پایه و اساس جریان فکری جناب احمد اسماعیل بصری را روایتی تشکیل می‌دهد که خودشان به آن حدیث وصیت می‌گویند و از ابتدا تا انتهای این روایت، قسمت‌های مضطرب و متشابه به چشم می‌خورد؛ به عنوان مثال، همان ابتدای روایت آمده که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در شب وفات کرده‌اند! در حالی که تمامی مسلمانان در تمامی فرقه‌ها و گروه‌ها و شاخه‌ها اتفاق نظر دارند که حضرت در روز وفات فرمودند!!! یا این که در همان روایت آمده که نام مهدی فقط و فقط مخصوص امیرالمومنین (علیه السلام) است در حالی که در انتهای روایت سخن 12 مهدی به میان می‌آورد.

نمونه‌ی دیگر، فرقه ضاله‌ی بهائیت است که کتابی دارند به نام بهاءالله در قرآن که آن هم حدود 1000 صفحه است!!!

آری، شاید بتوان گفت وجه مشترک تمامی فرقه‌هایی که ادعای مذهبی و دینی بودن دارند، همین پناه بردن به آیات و روایات متشابه است!

 

9– 6- 4- باز هم احمد اسماعیل بصری در مقابل غدیر و توهین به امیرالمومنین (علیه السلام)

یکی از اقداماتی که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در خطابه‌ی غدیر انجام دادند، تاویل و تفسیر برخی از آیات قرآن کریم است. به عنوان مثال در بخشی از فرمایشات نورانی‌شان ضمن استناد به سوره‌ی و العصر، قسم جلاله یاد فرموده که قطعا امیرالمومنین (علیه السلام) در خسران نیستند:

وَ فى عَلِىٍّ – وَ اللَّهِ – نَزَلَتْ سُورَةُ الْعَصْر بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمانِ الرَّحیمِ، وَ الْعَصْرِ، اِنَّ الْاِنْسانَ لَفى خُسْرٍ ، اِلّا عَلِیّاً الَّذى آمَنَ وَ رَضِىَ بِالْحَقِّ وَ الصَّبْرِ. به خدا سوگند سوره‏ى «والعصر» درباره‏ى علی نازل شده است: «به نام خداوند همه مهرِ مهرورز، به زمان سوگند كه انسان در زيان است». (والعصر / 2 – 1) مگر على كه ايمان آورده و به درستى و شكيبايى آراسته است.

یعنی تا روز قیامت همه مسلمانان باید به این فراز ایمان داشته باشند و همین پیام را تا قیامت تبلیغ کنند که امیرالمومنین (علیه السلام) در خسران و زیان نیستند!!!

اما جناب احمد اسماعیل بصری در جلد سوم کتاب متشابهات در ذیل سوال 109 ادعا می‌کند امیرالمومنین (علیه السلام) در خسر و زیان هستند!!!

پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) با قید قسم جلاله می‌فرماید: اِنَّ الْاِنْسانَ لَفى خُسْرٍ ، اِلّا عَلِیّاً انسان در خسر و زیان است به غیر از علی (علیه السلام)! جناب احمد اسماعیل بصری می‌گوید: أمير المؤمنين علي (علیه السلام) فهو الإنسان و هو في خسر نسبًة إلى محمد!

پیامبراکرم (علیه السلام) می‌فرمایند به غیر از علی (علیه السلام) ولی جناب احمد اسماعیل می‌گوید دقیقا علی (علیه السلام) منظور آیه است که در خسران است!

قضاوت با شما!

برخی از مبلغین جناب احمد اسماعیل بصری می‌گویند امیرالمومنین (علیه السلام) نسبت به پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در خسران است! اگر این چنین بود، پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) خودشان این موضوع را بیان می‌فرمودند! در حالی که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) با قسم جلاله این مطلب را بیان می‌فرمایند که علی (علیه السلام) شامل این آیه نیستند!!! ولی جناب احمد اسماعیل بصری می‌گوید علی (علیه السلام) دقیقا مصداق این آیه است!!! این دو عبارت، تفاوتی بین بهشت و جهنم دارند!

 

9– 7- فرجام منکران غدیر

آن چه تا این قسمت از نوشتار پیش رو تقدیم حضور گردید، ارائه‌ی برخی از ویژگی‌های امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بود. دو شأن و جایگاه امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) یعنی شأن مهدویت و شأن امامت حضرت از یکدیگر تفکیک شد و ویژگی‌های مربوط به هر یک از این دو شأن از خطابه‌ی غدیر مورد توجه قرار داده شد.

هم اکنون به لطف خداوند متعال می‌توانیم مدعیان دروغین مقام امامت و مهدویت را از وجود مقدس امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بر اساس خطابه‌ی غدیر تشخیص دهیم.

حال اگر کسی چشم خود را به روی این خطابه‌ی شریف بست و آن را انکار کرد، چه فرجامی در انتظار اوست؟ سرانجام منکران غدیر چه خواهد بود؟ اگر به محتوای غدیر عمل نکنیم یا آن را انکار کنیم، چه اتفاقی برای ما می‌افتد؟ یا این که غدیر چه اهمیتی دارد؟!

آن قدر غدیر موضوع مهمی است که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بارها و بارها در این خطبه‌ی جاودان بر اهمیت آن تاکید فرموده‌اند. برای روشن شدن موضوع، دلایل بسیار زیادی هم در داخل و هم خارج خطابه‌ی غدیر وجود دارد. از آن‌جا که هدف نوشتار حاضر، تمرکز بر متن خطابه است، لذا در ادامه برخی از فرازهای خطابه‌ی غدیر تقدیم حضور می‌گردد تا بیش از پیش متوجه اهمیت موضوع باشیم.

9– 7- 1- عدم ابلاغ غدیر = بطلان رسالت!

در اهمیت خطابه‌ی غدیر همین بس که خداوند متعال به پیامبر رحمت و مهربانی خود می‌فرماید نرساندن پیام غدیر یعنی هیچ کاری در رسالتت انجام نداده‌ای!!! وقتی خداوند متعال، سفیر خودش را این گونه مورد خطاب قرار می‌دهد، تکلیف منکران غدیر بیش از پیش روشن می‌شود!

به یاد داریم پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) آن قدر نزد خداوند متعال عزیز است و آن قدر خداوند متعال، ایشان را دوست دارد که در قرآن کریم گاهی به جان حضرت قسم یاد می‌فرماید: لَعَمْرُكَ إِنَّهُمْ لَفي‏ سَكْرَتِهِمْ يَعْمَهُونَ‏[14] به جان تو سوگند، كه آنان در مستى خود فرورفته و سرگردان بودند.

پیامبری که خودش می‌فرماید: مَا أُوذِيَ نَبِيٌّ مِثْلَ مَا أُوذِيتُ[15] هیچ پیامبری به مانند من اذیت نشد! و می‌دانیم بسیاری از پیامبران به قتل رسیدند یا شکنجه‌های بسیار عجیبی را تحمل کردند یا گاهی اوقات آنان را زنده زنده پوست می‌کندند!!! با این وجود، پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرمایند هیچ پیامبری همانند من اذیت نشد!

چنین پیامبر عزیزی که حبیب خداوند متعال است با آن همه سختی‌ها و مشکلاتی که تحمل فرموده‌اند، آن هم در اواخر عمر شریف‌شان، این چنین مورد خطاب قرار می‌گیرد که اگر پیام غدیر را نرسانی، گویی که اصلا رسالتت را انجام نداده‌ای!!!

پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) حداقل دو مرتبه به همین آیه و همین موضوع اشاره می‌فرمایند:

لاإِلاهَ إِلاَّهُوَ لِاَنَّهُ قَدْأَعْلَمَنى أَنِّى إِنْ لَمْ أُبَلِّغْ ما أَنْزَلَ إِلَىَّ (فى حَقِّ عَلِىٍّ) فَما بَلَّغْتُ رِسالَتَهُ، وَقَدْ ضَمِنَ لى تَبارَكَ وَتَعالَى الْعِصْمَةَ (مِنَ النّاسِ) وَ هُوَاللَّهُ الْكافِى الْكَريمُ. فَأَوْحى إِلَىَّ: (بِسْمِ‏اللَّهِ الرَّحْمانِ الرَّحيمِ، يا أَيُهَاالرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ــ فى عَلِىٍّ يَعْنى فِى الْخِلاَفَةِ لِعَلِىِّ بْنِ أَبى طالِبٍ ــ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ).

خداوندى جز او نيست چرا كه به من هشدار داده كه اگر آن‏چه در حق على نازل كرده به مردم ابلاغ نكنم، وظيفه‏ى رسالتش را انجام نداده‏ام. و خود او تبارك و تعالى امنيّت از آزار مردم را برايم تضمين كرده و البتّه كه او بسنده و بخشنده است. پس آن‏گاه خداوند چنين وحى‏ام فرموده: «به نام خداوند همه مهرِ مهرورز»، «اى فرستاده‏ى ما! آن‏چه از سوى پروردگارت بر تو فرو فرستاديم» (مائده / 67) درباره‏ى على و جانشينى او «به مردم برسان؛ وگرنه رسالت خداوندى را به انجام نرسانده‏اى و او تو را از آسيب مردمان نگاه مى‏دارد». (مائده / 67)

وَكُلُّ ذالِكَ لايَرْضَى اللَّهُ مِنّى إِلاّ أَنْ أُبَلِّغَ ما أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَىَّ (فى حَقِّ عَلِىٍّ)، ثُمَّ تلا: (يا أَيُّهَاالرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ – فى حَقِّ عَلِىٍّ – وَ انْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ).

با اين حال خداوند از من خشنود نخواهد شد؛ مگر فرمان او را در حقّ على به شما ابلاغ كنم. آن‏گاه پيامبر صلى الله عليه وآله وسلم چنين خواند: «اى پيامبر! آن‏چه از سوى پروردگارت بر تو فرود آمده» (مائده / 67) در حقّ على، «ابلاغ كن وگرنه رسالت او را انجام نداده‏اى و البتّه خداوند تو را از آسيب مردمان، نگاه مى‏دارد». (مائده / 67)

با اندک دقتی در این عبارت، متوجه اهمیت غدیر و جایگاه فوق العاده خطرناک انکار آن خواهیم شد. اگر حبیب خدا، پیام غدیر را نرساند، هیچ یک از زحمات عمر شریف‌شان را خداوند متعال قبول نمی‌کند!!! به این نکته توجه داریم که نمی‌فرمایند اگر غدیر را قبول نکنی یا انکار کنی! خیر! صحبت در این است که اگر حتی حبیب خداوند متعال هم باشی ولی در رساندن پیام غدیر، کوتاهی کنی، هیچ یک از زحمات تو را قبول نمی‌کنم!

حال کسی که غدیر را انکار می‌کند، چه وضعیتی خواهد داشت؟!

فرازهایی که در ادامه آمده، جایگاه منکران غدیر را بیشتر روشن می‌کند.

9– 7- 2- پیش گویی در مورد ظهور مدعیان دروغین و عاقبت آنان

در قسمت‌های قبلی نیز به این موضوع پرداخته شد که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به ظهور مدعیان دروغین و ائمه‌ی آتش هشدار داده‌اند!

اِنَّهُ سَیَكُونُ مِنْ بَعْدى اَئِمَّةٌ یَدْعُونَ اِلَى النّارِ وَ یَوْمَ الْقِیامَةِ لایُنْصَرُونَ هان مردمان! به‏زودى پس از من امامانى خواهند آمد و «شما را به آتش خواهند خواند. آنان در روز رستاخيز، تنها و بى‏ياور خواهند بود». (قصص / 41)

از جمله‌ی دیگر فرازهایی که پیشگویی آمدن مدعیان دروغین و غاصبین در آن آمده، عبارت زیر است:

وَ سَیَجْعَلُونَ الْاِمامَةَ بَعْدى مُلْكاً وَ اغْتِصاباً، اَلا لَعَنَ اللَّهُ الْغاصِبینَ الْمُغْتَصِبینَ، وَ عِنْدَها سَیَفْرُغُ لَكُمْ اَیُّهَا الثَّقَلانِ مَنْ یَفْرُغُ، وَ یُرْسَلُ عَلَیْكُما شُواظٌ مِنْ نارٍ وَ نُحاسٌ فَلاتَنْتَصِرانِ. و به زودى گروهى پس از من، امامت را چپاول كرده، با پادشاهى جابه‏جا كنند. هان! خشم خدا بر غاصبان و چپاول‏گران و البتّه به زودى «به كار شما، جن و انس» (الرحمن / 31) خواهد پرداخت. آن‏كه مى‏پردازد – عذاب خواهد كرد – و «شعله‏هاى آتش و مس گداخته بر سر شما ريخته خواهد شد و در آن هنگام هرگز يارى نمى‏شويد». (الرحمن / 35)

 

9– 7- 3- برائت خدا و رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) از ائمه نار

حضرت می‌فرمایند خداوند متعال و من از این ائمه‌ی آتش بی‌زار هستیم:

مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّ اللَّهَ وَ اَنَا بَریئانِ مِنْهُمْ. هان مردمان! آگاه باشيد كه خداوند و من از آنان بيزاريم.

9– 7- 4- از بین رفتن تمام اعمال دنیا و آخرت و مخلد در آتش

پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در این فراز می‌فرمایند اگر به امامت فردی غیر از ائمه‌ای که حضرت معرفی فرموده‌اند گردن بسپاریم، تمام اعمال دنیا و آخرت ما از بین برفته و برای همیشه در آتش خواهیم بود!

مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّما اَكْمَلَ اللَّهُ – عَزَّوَجَلَّ – دینَكُمْ بِاِمامَتِهِ. فَمَنْ لَمْ یَأْتَمَّ بِهِ وَ بِمَنْ یَقُومُ مَقامَهُ مِنْ وُلْدى مِنْ صُلْبِهِ اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ وَ الْعَرْضِ عَلَى اللَّهِ – عَزَّوَجَلَّ -، فَاُولئِكَ الَّذینَ حَبِطَتْ اَعْمالُهُمْ فِى الدُّنْیا وَ الْاخِرَةِ وَ فِى النّارِ هُمْ خالِدُونَ ، لایُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذابُ وَ لا هُمْ یُنْظَرُونَ.

هان مردمان! خداوند عزّوجلّ دين را با امامت على تكميل نمود. اينك آنان كه از او و جانشينانش از فرزندان من و از نسل او – تا برپايى رستاخيز و عرضه‏ى بر خدا -پيروى نكنند، «كرده‏هايشان در دو جهان بيهوده بوده»؛ (بقره / 217) «و در آتش دوزخ جاودانه خواهند بود». (توبه / 17) «به گونه‏اى كه نه از عذابشان كاسته و نه برايشان فرصتى براى نجات خواهد بود». (بقره / 162)

 

9– 7- 5- مراقب باشید دشمنان خدا در بین شما هستند

مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّ اِبْلیسَ اَخْرَجَ آدَمَ مِنَ الْجَنَّةِ بِالْحَسَدِ، فَلاتَحْسُدُوهُ، فَتَحْبَطَ اَعْمالُكُمْ وَ تَزِلَّ اَقْدامُكُمْ، فَاِنَّ آدَمَ اُهْبِطَ اِلَى الْاَرضِ بِخَطیئَةٍ واحِدَةٍ، وَ هُوَ صَفْوَةُ اللَّهِ – عَزَّوَجَلَّ -، وَ كَیْفَ بِكُمْ وَ اَنْتُمْ اَنْتُمْ وَ مِنْكُمْ اَعْداءُ اللَّهِ.

هان مردمان! به‏راستى كه شيطانِ اغواگر، آدم را با رشك، از بهشت راند. مباد شما به على رشك ورزيد كه آن‏گاه كرده‏هايتان نابود و گام‏هايتان لغزان خواهد شد. آدم به خاطر يك اشتباه، به زمين هبوط كرد، حال آن‏كه برگزيده‏ى خداى عزّوجلّ بود؛ پس چگونه خواهيد بود كه شما شماييد و دشمنان خدا نيز از ميان شمايند.

9– 7- 6- ائمه نار و پیروان شان در آتش

مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّهُمْ وَ اَنْصارَهُمْ وَ اَتْباعَهُمْ وَ اَشْیاعَهُمْ فِى الدَّرْكِ الْاَسْفَلِ مِنَ النّارِ وَ لَبِئْسَ مَثْوَى الْمُتَكَبِّرینَ.

هان مردمان! حتماً آنان و ياران و پيروان و تابعانشان «در پست‏ترين جايگاه آتش خواهند بود » (نساء / 145) و «چه جايگاه بدى است منزل متكبران». (نحل / 29)

 

9- 7- 7- دشمن ائمه اطهار علیهم السلام در آتش

افرادی مثل جناب احمد اسماعیل بصری که خودش را امامی واجب الاطاعة از جانب خداوند متعال معرفی کرده و مردم را به امامت و قائمیت و مهدویت خودش دعوت می‌کند، دشمن امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستند. پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) سرانجامی کسانی که دشمن ائمه (علیهم السلام) باشند را در چند فراز متوالی این گونه توصیف می‌فرمایند:

  • أَلا إِنَّ أَعْدائَهُمُ الَّذينَ يَصْلَونَ سَعيراً هشدار! دشمنان امامان «در آتش درآيند». (نساء / 10)
  • اَلا اِنَّ اَعْدائَهُمُ الَّذینَ یَسْمَعُونَ لِجَهَنَّمَ شَهیقاً وَ هِىَ تَفُورُ وَ یَرَوْنَ لَها زَفیراً هشدار! كه «ناله‏ى افروزش جهنّم را – در حالى كه شعله‏هاى آن زبانه مى‏كشد – مى‏شنوند و زفير (صداى بازدم) آن را درمى‏يابند ». (ملك / 7)
  • اَلا اِنَّ اَعْدائَهُمُ الَّذینَ قالَ اللَّهُ فیهِمْ: كُلَّما دَخَلَتْ اُمَّةٌ لَّعَنَتْ اُخْتَها حَتّى اِذَا ادّارَكُوا فیها جَمیعاً قالَتْ اُخْراهُمْ لِاُولاهُمْ رَبَّنا هؤلاءِ اَضَلُّونا فَآتِهِمْ عَذاباً ضِعْفاً مِنَ النّارِ قالَ لِكُلٍّ ضِعْفٌ وَ لكِنْ لا تَعْلَمُونَ. و خداوند در وصفشان فرمايد: «هرگاه امّتى در جهنّم درآيد، همتاى خود را نفرين كند تا آن‏كه تمامى آنان به يكديگر بپيوندند؛ پسينيان به پيشينيان گويند: پروردگارا! اينان ما را گمراه كردند؛ پس بر آنان كيفر دو چندان از آتش فرود آور. خداوند فرمايد: براى هر دو گروه، كيفر دو چندان خواهد بود وليكن شما نمى‏دانيد». (اعراف / 38)
  • اَلا اِنَّ اَعْدائَهُمُ الَّذینَ قالَ اللَّهُ – عَزَّوَجَلَّ – : كُلَّما اُلْقِىَ فیها فَوْجٌ سَاَلَهُمْ خَزَنَتُها اَلَمْ یَأْتِكُمْ نَذیرٌ، قالُوا بَلى قَدْ جاءَنا نَذیرٌ فَكَذَّبْنا وَ قُلْنا ما نَزَّلَ اللَّهُ مِنْ شَىْ ءٍ اِنْ اَنْتُمْ اِلّا فى ضَلالٍ كَبیرٍ، وَ قالُوا لَوْ كُنّا نَسْمَعُ اَوْ نَعْقِلُ ما كُنّا فى اَصْحابِ السَّعیرِ،فَاعْتَرَفُوا بِذَنْبِهِمْ فَسُحْقاً لِاَصْحابِ السَّعیرِ.
  • هشدار! كه خداوند درباره‏ى دشمنان امامان فرمايد: «هر گروه از آنان كه در جهنّم انداخته شوند، نگاهبانان از آنان مى‏پرسند: مگر بر شما ترساننده‏اى نيامد؟ گفتند: چرا! ليكن تكذيب كرده، گفتيم: خداوند خبرى نداده و شمايان نيستيد مگر در گمراهى بزرگ و نيز مى‏گويند: اگر سخن خدا را مى‏شنيديم يا انديشه مى‏كرديم، اكنون در ميان اهل آتش نبوديم. پس اينان به گناه خود اعتراف نمودند، پس دور باد دوزخيان از رحمت خدا» (ملك / 11 – 8)

با وجود این همه هشدار، آیا انسان عاقل جرات می‌کند به امامت امامی غیر از آن بزرگواری که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ایشان را معرفی فرموده ایمان بیاورد؟!

 

[1] آیت اللّه ناصر مکارم شیرازی، تفسیر نمونه (تهران، دارالکتب الاسلامیه، چاپ دوازدهم، 1372 ش)، ج25، ص7

[2] حلبی، سیره حلبی، ج3، ص308 و 309 و ر.ک: نزهة المجالس، ج2، ص201

[3] بخاری، صحیح بخاری (بیروت، دار احیاء التراث العربی)، ج8، ص5

[4] احمد، مسند احمد، تحقیق شعیب (بیروت، مؤسسة الرسالة)، ج1، ص453

[5] محمد باقر مجلسی، بحارالانوار، (بیروت، داراحیاء التراث العربی) ج36، ص353 و ر.ک: احقاق الحق، ج21، ص26

[6] قصص/ 68

[7] شیخ صدوق، کتاب الخصال (قم، جامعه مدرسین، 1403 ه .ق)، ج1 ـ 2، ص173، ذیل روایت 228 و ر.ک: طبرسی، دلائل الامامة، ص38

[8] طبرسی، احتجاج، ج1، ص146 و ر.ک: طبری، دلائل الامامة، ص38

[9] ابوعلی طبرسی، احتجاج، ج1، ص108؛ شیخ صدوق، امالی، ص384

[10] علاّمه عبد الحسین امینی، الغدیر، ج1، ص197

[11] كمال الدين و تمام النعمة، جلد ‏2، صفحه‌ی 358

[12] كمال الدين / ترجمه پهلوان، جلد ‏2، صفحه‌ی 40

[13] عيون أخبار الرضا عليه السلام، جلد ‏1، صفحه‌ی 290

[14] الحجر، 72

[15] مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب) / ج‏3 / 247 / فصل في مساواته يعقوب و يوسف ع …..  ص : 245

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا