فصلنامه

7- غدیر، حکمی غیر قابل تبدیل و تغییرناپذیر

فصلنامه‌ی غدیر

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که مورد تبلیغ دشمنان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) (مثل گروه‌ها و افرادی که خود را مهدی موعود و قائم آل محمد معرفی می‌کنند.) قرار گرفته باشید. ممکن است برای دفاع از حریم امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به فرازهایی از خطابه‌ی شریف غدیر استناد کرده باشید که مشت مدعیان دروغین را باز می‌کند. همان گونه که تا این قسمت از مباحث خطابه غدیر دیدیم، پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) راه‌ها و روش‌های فراوانی برای شناخت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیان فرموده‌اند.

وقتی شما معیارهایی که تا این قسمت ارائه شده را برای بررسی درستی یا عدم درستی مدعیان مهدویت و امامت به کار می‌برید، بطلان و نادرست بودن ادعای آنان از آفتاب وسط آسمان نیز روشن‌تر خودنمایی می‌کند. به راستی که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه (علیهم السلام) حجت را بر همه‌ی ما تمام کرده‌اند. چنان امر اهل بیت (علیهم السلام) روشن است که مجالی برای عرض اندام مدعیان دروغین مهدویت و امامت باقی نمی‌گذارد. زمانی که مبلغین این جریان‌های فکری، با چنین معیارهای روشنی روبرو می‌شوند، باید سر تسلیم فرو آورده و حق را پذیرند و دست از تبلیغ برای مدعیان دروغین بردارند. اما متاسفانه برخی از این افراد، روحیه‌ی حق‌پذیری ندارند و وقتی در چنین شرایطی قرار می‌گیرند که حق و حقیقت همانند آفتاب وسط آسمان برای‌شان روشن شده است، به جای پذیرش حق، دست به توجیه می‌زنند. اینجاست که این افراد به پاسخ‌هایی رو می‌آروند که نه تنها هیچ مستند و دلیلی برای آن ندارند، بلکه حتی خلاف متن صریح خطابه‌ی شریف غدیر و آیات قرآن کریم است.

به عنوان مثال وقتی شما با یکی از مبلغین جریان فکری احمد اسماعیل بصری گفتگو می‌نمایید، اگر به معیارهای ارائه شده در خطابه‌ی غدیر استناد کنید، خواهید شنید که می‌گویند باید به آخرین نسخه وصیت پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) استناد کرد و این وصیت (یعنی خطابه‌ی غدیر) با وجود بیش از صد هزار شاهد برای آن، ممکن است تغییر کرده باشد و حکم خداوند متعال عوض شده باشد!

پاسخ‌های فراوانی به این ادعای بی‌سند داده شده است. برخی از این پاسخ‌ها را با هم مرور می‌نماییم.

نوشته های مشابه

اولین پاسخ این است که البیِّنة علی المدعی! آن کسی که ادعا می‌کند خداوند متعال پیام غدیر را تغییر داده است بایستی دلیل و مدرک و سند ارائه نماید که مثلا ائمه (علیهم السلام) فرموده‌اند خداوند متعال در عید غدیر، دین را کامل نکرد! و حجت تمام نشد! و افرادی دیگری را نیز به عنوان اوصیاء و جانشینان پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) معرفی فرمودند که در غدیر به آنان اشاره‌ای نفرموده بودند!!! یا دلیل بیاورند که ائمه (علیهم السلام) فرموده‌اند کسی به غدیر نمی‌تواند استناد کند! نه تنها هیچ دلیل و مدرکی ندارند، بلکه هم در خطابه‌ی غدیر و هم در قرآن کریم و روایات اهل بیت (علیهم السلام) صدها مدرک بر خلاف این ادعا وجود دارد.

به عنوان مثال، کافیست شما عبارت من کنت مولاه را به همراه کلمه غدیر در نرم افزار نور جستجو بفرمایید. بیش از 550 نتیجه به همراه دارد! البته این فقط یک جستجوی خیلی ساده و سطحی است و الا ممکن است در روایات فراوان دیگری ائمه (علیهم السلام) به غدیر استناد فرموده باشند ولی از عبارت من کنت مولاه استفاده نفرموده باشند. این جستجوی ساده فقط به منظور آشنایی با حجم استنادات به خطابه‌ی غدیر صورت پذیرفته است. این موضوع نشان می‌دهد که ائمه (علیهم السلام) چقدر در سخنان خود به واقعه‌ی غدیر خم استناد فرموده‌اند. در بخش‌های بعدی به لطف خداوند متعال خواهیم دید که حضرت صدیقه‌ی طاهره (علیها السلام) می‌فرمایند فَما جَعَلَ اللّه لِاَحَدٍ بَعْدَ غَدیرِ خُمٍّ مِنْ حُجَّةٍ وَ لاعُذْرٍ؛ پس از غدیر خم، خداوند برای هیچ کس عذر و بهانه‌ای باقی نگذاشته است.»[1] و آن گاه که مهاجرین و انصار در عذرخواهی پافشاری کردند، فرمودند: «اِلَیکمْ عَنّی فَلا عُذْرَ بَعْدَ تَعْذیرِکمْ وَلا اَمْرَ بَعْدَ تَقْصیرِکمْ هَلْ تَرَک اَبی یوْمَ غَدیرِ خُمٍّ لِاَحَدٍ عُذْرا؛ دور شوید و مرا به حال خود واگذارید، پس از کوتاهی و تقصیرتان جایی برای عُذرخواهی نمانده است، آیا پدرم در روز غدیر خم جایی برای عذر تراشی برای احدی باقی گذاشته است؟»[2]

در مقابل این حجم از استناد معصومین (علیهم السلام) به غدیر، از مبلغین جریان فکری احمد اسماعیل بصری درخواست می‌کنیم فقط یک مورد بیاورید که ائمه (علیهم السلام) به حدیثی که آن را حدیث وصیت می‌نامند و پایه و اساس این گروه را تشکیل می‌دهد، احتجاج فرموده باشند یا استناد کرده باشند؟ فقط یک مورد! دریغ از یک مورد! بلکه مملو است متون دینی ما از مستنداتی که ائمه (علیهم السلام) ترجمه‌ی جناب احمد اسماعیل بصری از آن حدیث را رد فرموده‌اند! همان گونه که می‌دانید جریان فکری احمد اسماعیل بصری بر اساس حدیثی از کتاب الغیبة شیخ طوسی رحمة الله علیه ادعا می‌کنند پس از 12 امام (علیهم السلام)، 12 مهدی خواهند آمد که این 12 مهدی، غیر از 12 امام هستند ولی جانشینان پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، حجت‌های خدا و اوصیاء ایشان هستند. البته در همین ادعا نیز صادق نیستند. چرا که به احادیثی چنگ می‌زنند که انحصار تعداد ائمه (علیهم السلام) در عدد 12 را بشکنند! یا این که جناب احمد اسماعیل بصری را امامی واجب الاطاعت از جانب خداوند متعال معرفی می‌نمایند و … یا این که باور داشت به رجعت و این که ائمه (علیهم السلام) و همچنین ظالمان به این دنیا برمی‌گردند را نیز انکار می‌نمایند و … تا بتوانند ترجمه‌ی خود را از روایت مورد نظر ارائه نمایند. آن هم روایتی از ابتدای تا انتهای آن برای آنان چالش آفرین است؛ از این که در ابتدای روایت آمده پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در شب وفات فرمودند در حالی که هیچ مسلمانی در هیچ فرقه و گروهی چنین اعتقادی ندارد! تا این که در همین روایت، وجود مقدس امیرالمومنین (علیه السلام) به عنوان مهدی معرفی شده‌اند که نشان می‌دهد آن 12 مهدی می‌توانند همین 12 امام بزرگوار باشند که رجعت می‌فرمایند نه 12 فرد دیگر!

بگذریم، علاقه‌مندان بحث و بررسی مبانی فکری این جریان می‌توانند به سایت یمانی پدیا و دیگر منابع نقد جریان فکری جناب احمد اسماعیل بصری مراجعه بفرمایند.

اما در پاسخ به این که غدیر خم و پیام آن تا قیامت پابرجاست و تغییر و تبدیلی صورت نگرفته و تمامی مسلمانان تا روز قیامت موظف به تبلیغ غدیر هستند، شواهد بسیار زیاد قرآنی و روایی وجود دارد. در این نوشتار فقط شواهدی از خود خطابه‌ی غدیر مورد استناد قرار داده می‌شود. زیرا شواهد و مدارک این موضوع، بسیار فراوان است و در این نوشتار فقط به مستندات ارائه شده در خود خطابه‌ی غدیر پرداخته می‌شود. در واقع پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در خطابه‌ی غدیر هم به آیاتی استناد فرموده‌اند که غیرقابل تغییر بودن غدیر را بیان می‌فرماید و هم خودشان به این موضوع تصریح فرموده‌اند.

به عنوان مثال در یکی از فرازهای خطابه، پس از نصب امیرالمومنین (علیه السلام) به عنوان خلیفه و جانشین خودشان[3] به آیه‌ای قرآن کریم استناد می‌فرمایند که خداوند متعال می‌فرماید: يَقُولُ‏اللَّهُ: ما يُبَدَّلُ الْقَوْلُ لَدَىَّ یعنی آن وعده نزد من تغيير نمى‌يابد. سپس تاکید می‌فرمایند که خدایا به امر و فرمان تو می‌گویم اَلَّلهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَعادِ مَنْ عاداهُ …

در ادامه می‌فرمایند: اَللَّهُمَّ إِنَّكَ أَنْزَلْتَ الْآيَةَ فى عَلِىٍّ وَلِيِّكَ عِنْدَ تَبْيينِ ذالِكَ وَ نَصْبِكَ إِيّاهُ لِهذَا الْيَوْمِ: (الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتى وَ رَضيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ ديناً)، وَ قُلْتَ: (إنَّ الدّینَ عِنْدَ اللهِ اْلإسْلامُ) ، وَ قُلْتَ: (وَ مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَالْإِسْلامِ ديناً فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِى الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرينَ). معبودا! تو خود در هنگام بيان ولايت على و برپايى و نصب او فرمودى: «امروز آيين شما را به كمال و نعمتم را براى شما تمام نمودم و با خشنودى، اسلام را دين شما قرار دادم». (مائده / 3) و فرمودى: «همانا، دين نزد خدا تنها اسلام است» (آل‏عمران / 19) و نيز فرمودى: «و آن‏كه به جز اسلام دينى بجويد؛ از او پذيرفته نبوده، در جهان ديگر، در شمار زيان‏كاران خواهد بود».

همان گونه که در آیات بالا مشاهده می‌فرمایید، در روز غدیر است که خداوند متعال دین خود را کامل فرموده و نعمت را تمام نموده و از اسلام به عنوان یک دین و آیین در روز غدیر، راضی گردیده است! حال چه کسی است که بتواند خود را مسلمان بداند و بر خلاف این آیه‌ی شریفه، سخن بگوید! کسانی مثل جناب احمد اسماعیل بصری و مبلغین او که معتقدند حجت‌های الهی غیر از 12 امام، 12 نفر دیگر هم هستند که امام نیستند (که البته دروغ می‌گویید و این 12 مهدی بعد از 12 امام را هم امام می‌دانند) و بعد از غدیر به دین خدا اضافه شده‌اند، در واقع این آیه از قرآن کریم را انکار می‌نمایند! خداوند متعال تصریح می‌فرماید کامل کردم! تمام شد! راضی شدم! اما جریان فکری جناب احمد اسماعیل بصری معتقد است که کامل نشده و هنوز نا تمام است!!!

بسیار جالب است که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به آیه‌ی دیگری استناد می‌فرمایند که همانا، دين نزد خدا تنها اسلام است. کدام اسلام، همان اسلامی که خداوند متعال در غدیر آن را کمال فرموده و نعمت را تمام کرد و به آن به عنوان دین اسلام راضی شد! کسانی که به اسلامی غیر از این اسلام، یعنی اسلامی که در غدیر کامل و تمام شده، ایمان داشته باشند، در واقع به آن دینی اعتقاد پیدا نکرده اند که مورد قبول خداوند متعال باشد!

و آیه بعدی را چه زیبا انتخاب فرموده‌اند که آن‏كه به جز اسلام دينى بجويد؛ از او پذيرفته نبوده، در جهان ديگر، در شمار زيان‏كاران خواهد بود. کدام اسلام؟ همان اسلامی که در غدیر، کامل شد! اگر کسی باورش این باشد که دین در غدیر کامل نشده (مثل جریان فکری جناب احمد اسماعیل بصری)، در واقع به آن دینی که نزد خداوند متعال به آن اسلام گفته، باور ندارند! چون آن دینی که خداوند متعال از آن راضی شده و آن را به عنوان اسلام معرفی فرموده، در غدیر کامل شده و اتمام رسیده است! چیزی کم نداشته که بخواهد در شب وفات (که البته وفات در روز بوده) به آن اضافه نمایند!!!

دوباره حضرت تاکید می‌فرمایند خداوندا! تو را شاهد می‌گیرم که این پیام را رساندم! اَللَّهُمَّ إِنِّى أُشْهِدُكَ أَنِّى قَدْ بَلَّغْتُ.

در ادامه باز به بیان دیگری به وجود فقط و فقط 12 امام تا روز قیامت تصریح می‌فرمایند: مَعاشِرَالنّاسِ، إِنَّما أَكْمَلَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ دينَكُمْ بِإِمامَتِهِ. فَمَنْ لَمْ يَأْتَمَّ بِهِ وَ بِمَنْ يَقُومُ مَقامَهُ مِنْ وُلْدى مِنْ صُلْبِهِ إِلى‏ يَوْمِ الْقِيامَةِ وَ الْعَرْضِ عَلَى‏اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ فَأُولئِكَ الَّذينَ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ (فِى‏الدُّنْيا وَالْآخِرَةِ) وَ فِى النّارِهُمْ خالِدُونَ، (لايُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذابُ وَلاهُمْ يُنْظَرونَ). هان مردمان! خداوند عزّوجلّ دين را با امامت على تكميل نمود. اينك آنان كه از او و جانشينانش از فرزندان من و از نسل او – تا برپايى رستاخيز و عرضه‏ى بر خدا -پيروى نكنند، «كرده‏هايشان در دو جهان بيهوده بوده»؛ (بقره / 217) «و در آتش دوزخ جاودانه خواهند بود». (توبه / 17) «به گونه‏اى كه نه از عذابشان كاسته و نه برايشان فرصتى براى نجات خواهد بود». (بقره / 162)

می‌فرمایند این است و جز این نیست که خداوند متعال دین را به امامت امیرالمومنین (علیه السلام) و فرزندان من از پشت ایشان تا روز قیامت کامل فرموده است!!! تا روز قیامت فرزندانی از امیرالمومنین (علیه السلام) که امام هستند بر روی زمین هستند!!! تا برپایی قیامت، این ائمه (علیهم السلام) حضور دارند!!! کسی مثل جناب احمد اسماعیل بصری و پیروان او نگویند امامت در 12 امام تمام شد و بعد از این 12 امام، 12 مهدی می‌آیند که امام نیستند!!! تا قیامت فرزندان امیرالمومنین (علیهم السلام) که دارای مقام امامت هستند حضور دارند!!! تا روز قیامت باید به امامت افرادی ایمان داشته باشیم که از نسل امیرالمومنین (علیه السلام) هستند. اگر کسی به امامت این بزرگواران ایمان نداشته باشد و مثل جناب احمد اسماعیل بصری و پیروان او بر این باور باشند که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به آسمان رفته و هم اکنون حجت خدا، جناب احمد اسماعیل بصری است، در واقع از پیروی و امامت 12 امام بیرون آمده و به کسی ایمان آورده که جزء این ائمه 12 گانه از نسل امیرالمومنین (علیه السلام) نیست!

بگذریم از این که جناب احمد اسماعیل بصری، از نسل امیرالمومنین (علیه السلام) هم نیست! یعنی حتی اگر ادعا کنند که جناب احمد اسماعیل بصری، امام است (که البته بر خلاف ترجمه‌ای است که از حدیث شب وفات ارائه می‌کنند. چون آن 12 مهدی، طبق تعریف این جریان فکری، امام نیستند!) به این دلیل که از نسل امیرالمومنین (علیه السلام) نیست، نمی‌تواند جزء این ائمه بزرگوار (علیهم السلام) باشد!

در قسمتی که پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) از مسلمانان بیعت می‌گیرند باز بر غیر قابل تغییر و تبدیل بودن پیام غدیر تاکید فرموده و از مسلمانان نیز اعتراف می‌گیرند! نُبایِعُكَ عَلى ذالِكَ بِقُلوُبِنا وَ اَنْفُسِنا وَ اَلْسِنَتِنا وَ اَیْدینا عَلى ذالِكَ نَحْیى وَ عَلَیْهِ نَمُوتُ وَ عَلَیْهِ نُبْعَثُ، وَ لانُغَیِّرُ وَ لانُبَدِّلُ، وَ لا نَشُكُّ وَ لانَجْحَدُ وَ لانَرْتابُ، وَ لا نَرْجِعُ عَنِ الْعَهْدِ وَ لا نَنْقُضُ الْمیثاقَ. وَعَظْتَنا بِوَعْظِ اللَّهِ فى عَلِىٍّ اَمیرِالْمؤْمِنینَ وَ الْاَئِمَّةِ، الَّذینَ ذَكَرْتَ مِنْ ذُرِّیَّتِكَ مِنْ وُلْدِهِ بَعْدَهُ، الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ وَ مَنْ نَصَبَهُ اللَّهُ بَعْدَهُما. با تو پيمان مى‏بنديم؛ پيمانى با دل و با جان و با زبان و دستانمان. با اين پيمان زنده‏ايم و با آن خواهيم مرد و با اين اعتقاد برانگيخته مى‏شويم و هرگز آن را دگرگون نكرده، شكّ و انكار نخواهيم داشت و هرگز از عهد خود برنگشته، پيمان نشكنيم. (اى رسول خدا!) ما را به فرمان خدا پند دادى درباره‏ى على اميرمؤمنان و امامان پس از او، فرزندانت از نسل او، حسن و حسين و پيشوايان پس از آن دو كه خداوند برپايشان كرده. اينك براى آنان عهد و پيمان از ما گرفته شد، از دل‏ها و جان‏ها و زبان‏ها و درون‏ها و از دستانمان. هر كس توانست با دست، وگرنه با زبان بيعت نمود.

مسلمانان بر چه چیزی با قلب و جان و دست خود پیمان بستند؟ بر چه پیمانی زنده‌اند و همان پیدا می‌میرند؟ آن کدام پیمان است که می‌پذیرند تغییرش ندهند و به چیز دیگری آن را تبدیل نکنند؟ آن چه محتوایی است که خود را ملزم می‌دانند که شک نکنند، انکار نکنند، از آن برنگردند و آن را نشکنند!؟ ، بر پیمان امامت امیرالمومنین (علیه السلام) و فرزندان پاک ایشان (علیهم السلام) تا روز قیامت! ان شاءالله به لطف خداوند متعال از اعتقاد به امامت فرزندان ایشان (علیهم السلام) برنخواهیم گشت و به افرادی که خود را مهدی نامیده‌اند و طبق حدیث وصیت، اعتراف می‌کنند که امام نیستند، ایمان نخواهیم آورد!

در فراز دیگری پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرمایند شما را به هر حلال و حرامی که بود راهنمایی کردم! کسی پس از من نیاید و احکام دین اسلام را تغییر دهد! چرا که جناب احمد اسماعیل بصری هم اکنون برخی احکام را تغییر داده (مثل وضو، اذان و اقامه و …) و در آینده نیز تغییرات بزرگ‌تری را خواهد آورد! و این خلاف فرمایش پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) است که می‌فرمایند مَعاشِرَ النّاسِ، وَ كُلُّ حَلالٍ دَلَلْتُكُمْ عَلَیْهِ، وَ كُلُّ حَرامٍ نَهَیْتُكُمْ عَنْهُ، فَاِنّى لَمْ اَرْجِعْ عَنْ ذالِكَ وَ لَمْ اُبَدِّلْ. اَلا فَاذْكُرُوا ذالِكَ وَ احْفَظُوهُ وَ تَواصَوْا بِهِ، وَ لاتُبَدِّلُوهُ وَ لاتُغَیِّرُوهُ. هان مردمان! شمايان را به هر روا و ناروا (حلال و حرام) رهنمايى كردم و از آن برنمى‏گردم. هان! آن‏ها را ياد آوريد و نگه داريد و يكديگر را به آن توصيه كنيد و احكام خدا را دگرگون نسازيد.

سپس ادامه می‌دهند: اَلا وَ اِنّى اُجَدِّدُ الْقَوْلَ: اَلا فَاَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ وَ أْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ. هشدار! دوباره ياد مى‏آورم: هان! نماز به پا داريد و زكات بپردازيد و به معروف فرمان دهيد و از منكر بازداريد.

اَلا وَ اِنَّ رَأْسَ الْاَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ اَنْ تَنْتَهُوا اِلى قَوْلى، وَ تُبَلِّغُوهُ مَنْ لَمْ یَحْضُرْ، وَ تَأْمُرُوهُ بِقَبُولِهِ عَنّى، وَ تَنْهَوْهُ عَنْ مُخالَفَتِهِ، فَاِنَّهُ اَمْرٌ مِنَ اللَّهِ – عَزَّوَجَلَّ – وَ مِنّى. هشدار! برترين بخش امر به معروف اين است كه به گفته‏ى من – درباره‏ى امامت و ولايت على و فرزندان او – برسيد و سخنم را به ديگران برسانيد و غايبان را به پذيرش فرمان من توصيه كنيد و آنان را از ناسازگارى با من بازداريد كه اين سخنان، فرمان خدا و من است.

به این قسمت از فرمایشات پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) دقت فرمایید: وَ لا اَمْرَ بِمَعْرُوفٍ وَ لا نَهْىَ عَنْ مُنْكَرٍ اِلَّا مَعَ اِمامٍ مَعْصُومٍ (هان!) هيچ امر به معروف و نهى از منكرى جز با امام معصوم تحقّق و كمال نمى‏يابد. کسانی مثل جناب احمد اسماعیل بصری می‌گویند 12 نفر غیر از 12 امام معصوم (علیهم السلام) خواهند آمد، در واقع تمام امر به معروف و نهی از منکر را انکار نموده‌اند. زیرا حضرت می‌فرمایند هیچ امر به معروف و نهی از منکری نیست مگر همراه با امامی معصوم!!!

در بخشی دیگری از فرمایشات خود، به گونه‌ی دیگری غیرقابل تغییر بودن پیام غدیر آمده است. آن جا که می‌فرمایند: مَعاشِرَ النّاسِ، اِنّى اَدَعُها اِمامَةً وَ وِراثَةً فى عَقِبى اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ، هان مردمان! اينك جانشينى خود را به عنوان امامت و وراثت به امانت به جاى مى‏گذارم در نسل خود تا برپايى روز رستاخيز

تا روز قیامت به فرموده‌ی حضرت، امامت و وراثت در نسل ایشان قرار داده شده است! کسی که ادعا می‌کند با آمدن جناب احمد اسماعیل بصری، این سلسله 12 گانه‌ی ائمه (علیهم السلام)، تمام شده، به واقع در مقابل فرمایش صریح و پیام روشن غدیر ایستاده و آن را انکار می‌نماید!

ادامه‌ی فرمایش حضرت بسیار جالب است: وَ قَدْ بَلَّغْتُ ما اُمِرتُ بِتَبْلیغِهِ حُجَّةً عَلى كُلِّ حاضِرٍ وَ غائبٍ وَ عَلى كُلِّ اَحَدٍ مِمَّنْ شَهِدَ اَوْ لَمْ یَشْهَدْ، وُلِدَ اَوْ لَمْ یُولَدْ، فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَ الْوالِدُ الْوَلَدَ اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ. و اكنون، مأموريت تبليغى خود را انجام دادم تا برهان بر هر شاهد و غايب باشد و نيز بر همه‏ى آنان كه زاده شده يا نشده‏اند. «پس بايسته است، اين سخن را حاضران به غايبان و فرزنداران به فرزندان تا برپايى رستاخيز ابلاغ كنند.»

وظیفه مسلمانان تا روز قیامت چیست؟! تبلیغ پیام غدیر، تا روز قیامت! پیام غدیر چیست؟ پس از پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) امامت در نسل ایشان قرار داده شده است! کسی نیاید و ادعا کند سلسله ائمه و امامت تمام شده و افراد دیگری که امام نیستند، هم اکنون حجت خدا هستند!!! و این دقیقا تفکرات جریان جناب احمد اسماعیل بصری است.

به راستی با این همه تاکید بر غیرقابل تغییر و تبدیل بودن پیام غدیر، آیا کسی می‌تواند مسلمان باشد و اعتقاد به چیزی خلاف فرموده‌ی ایشان داشته باشد؟!

[1] شیخ صدوق، کتاب الخصال (قم، جامعه مدرسین، 1403 ه .ق)، ج1 ـ 2، ص173، ذیل روایت 228 و ر.ک: طبرسی، دلائل الامامة، ص38

[2] طبرسی، احتجاج، ج1، ص146 و ر.ک: طبری، دلائل الامامة، ص38

[3] إِنَّهُ خَليفَةُ رَسُولِ اللّهِ وَ أَميرُالْمُؤْمِنينَ وَالْإمامُ الْهادي مِنَ‏اللَّهِ، وَ قاتِلُ النّاكِثينَ وَالْقاسِطينَ وَالْمارِقينَ بِأَمْرِاللَّهِ. همانا اوست جانشين رسول‏اللَّه و فرمانرواى ايمانيان و از سوى خدا، پيشواى هدايتگر. اوست پيكاركننده‏ى با پيمان‏شكنان و رويگردانان از راستى و درستى و به‏دررفتگان از دين.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا