حدیث شماره 3 | یمانی پدیا | دانشنامه مجازی مدعیان مهدویت
چهل حدیث ناظم العقیلی

حدیث شماره 3

کتاب چهل حدیث ناظم العقیلی

 

🔹 #حدیث_3:

 

همانطور که سابقا عرض شد، ناظم العُقیلی در مقدمه کتاب (چهل حدیث مهدیین) ادعاهایی را مطرح نموده و برای اثبات آنها به 40 حدیث اشاره می‌نماید. او مدعی است:

 

1️⃣ امامت در 12 امام محصور نیست.

 

2️⃣ مهدیین بعد از امام زمان (ع) مقام وصایت و امامت دارند.

 

3️⃣ مهدیین همان عترت و فرزندان امام زمان (ع) هستند.

 

اما دلایل قبلی کتاب او ــ با صرف نظر از #ضعف_سندی وپذیرش صدور آنها ــ ادعاهای سه گانه فوق را ثابت ننموده بلکه دروغین بودن احمد اسماعیل بصری را رقم می‌زد.

📌 لازم به ذکر است کتاب #40حدیث_مهدیین مورد تایید احمد اسماعیل همبوشی بوده 👈 لذا هر اشکالی که بر این کتاب وارد شود، حکایت از #بیسوادی احمد داشته و #مهر_بطلانی است بر پیشانی فرقه همبوشی.

📌 با این که ضمن بخشهای گذشته ایرادات فراوانی بر کتاب #40حدیث_مهدیین ناظم العقیلی بیان نمودیم و دیگر نیازی به نقد ما بقی کتاب نمی‌باشد، اما به جهت بیان رسوایی‌های بیشتر این فرقه، #سومین حدیث کتاب را از نظر گذرانده و ارتباط آن را با ادعاهای سه گانه فوق مورد بررسی قرار ‌می‌دهیم.

 

🔅 و عن علي بن الحسين (ع) أنه قال: يقوم القائم منا (يعني المهدي) ثم يكون بعده اثنا عشر مهديا (يعني من الائمة من ذريته). شرح الاخبار، ج3ص400

 

#ترجمه: قائم از ما قیام می‌کند (یعنی مهدی ع) سپس بعد از او 12 مهدی می‌باشد (یعنی از ائمه از فرزندان او).

 

💥نقد و بررسی

 

با صرف نظر از #ضعف_سندی حدیث، نکاتی خدمت عزیزان تقدیم می‌گردد:

 

🔹 نکته اول:

پرانتزهای موجود در حدیث، توضیحات قاضی نعمان مغربی ــ مولف کتاب شرح الاخبار ــ بوده و جزو حدیث نمی‌باشد لذا آنچه از اصل حدیث فهمیده می‌شود، 👈 فقط وجود 12 مهدی بعد از قائم (ع) می‌باشد.

⛔️ بنابراین ادعاهای ناظم العقیلی مبنی بر این که:

ــ امامت در 12 امام محصور نیست.

ــ مهدیین بعد از امام زمان (ع) مقام وصایت و امامت دارند.

ــ مهدیین همان عترت و فرزندان امام زمان (ع) هستند.

از این حدیث اثبات نمی‌شود.

 

🔹 نکته دوم:

در این حدیث #هیچ سخنی از فرزندی مهدیین برای امام زمان (ع) به میان نیامده است اما در ترجمه کتاب ناظم العقیلی ــ که این ترجمه‌ها مورد تایید مکتب نجف هم می‌باشد ــ سعی بر این شده تا با استفاده از روانشناسی تلقین 👈 مهدیین را جزو فرزندان قائم (ع) معرفی نمایند.

⛔️ به ترجمه کتاب ناظم العقیلی دقت کنید:

 

و عن علي بن الحسين (ع) أنه قال: يقوم القائم منا (يعني المهدي) ثم يكون بعده اثنا عشر مهديا 👈 (يعني من الائمة من ذريته).

 

#ترجمه: قائم از ما اهل بیت قیام می‌کند (امام مهدی ع) سپس بعد از ایشان 12 مهدی می‌باشند 👈 (مهدیین، از نسل امام مهدی ع).

📌 آری، با ترجمه اشتباه پرانتز دوم سعی بر این شده تا مخاطب را همراه خود کرده و وجود مهدیین از فرزندان امام زمان (ع) را نتیجه بگیرند.

 

مجددا به ترجمه اشتباه دقت کنید:

 

(يعني من الائمة من ذريته) 👈 (مهدیین، از نسل امام مهدی ع)

 

این در حالی است که قاضی نعمان در پرانتز دوم #هیچ سخنی از مهدیین به میان نیاورده است.

 

🔹 نکته سوم:

علاوه بر آنچه در نکته دوم بیان شد، مترجم کتاب ناظم العقیلی در پرانتز دوم مصادره به مطلوب نموده و مرتکب خطایی دیگر نیز می‌شود.

⛔️ مجددا به ترجمه او دقت کنید:

 

(يعني من الائمة من ذريته) 👈 (مهدیین، از نسل امام مهدی ع).

 

📌 مترجم ضمیر در عبارت (من ذریته) را به امام مهدی (ع) برگشت می‌دهد 👈 اما ممکن است منظور قاضی نعمان از ضمیر، شخص امام سجاد (ع) ـ که روایت از ایشان نقل شده است ـ باشد که در این صورت اشاره به بحث رجعت ائمه (ع) پس از امام زمان (ع) دارد.

 

✅ اساساً #هیچ نص روایی معتبری وجود ندارد که 👈 مهدیین را فرزندان قائم معرفی کرده باشد تا بر اساس آن بتوان احتمال داد که قاضی نعمان آن نص را دیده و مرادش از عبارت (ذریته)، فرزندان امام مهدی (ع) باشد.

 

🔹 نکته چهارم:

مضافا این که اگر اگر اگر مراد قاضی نعمان از عبارت (من ذریته)، فرزندان امام مهدی (ع) باشد، باز هم مشکلی ایجاد نمی‌شود زیرا ایشان معصوم نبوده و در فهم کلام امام سجاد (ع) قطعا دچار اشتباه شده است.

همانطور که بیان شد در کلام امام سجاد (ع) هیچ سخنی از امامت مهدیین و فرزندی آنها برای امام زمان (ع) به میان نیامده است.

ـــــــــــــــــــــــــــ

 

🔵 خلاصه این که:

1️⃣ این حدیث علاوه بر #ضعف_سندی، هیچ یک از ادعاهای ناظم العقیلی ـ مبنی بر امامت مهدیین و فرزندی آنان برای امام زمان (ع) ـ را ثابت نکرده و فقط از وجود افرادی به نام مهدیین سخن به میان آمده است.

2️⃣ مترجم کتاب ناظم العقیلی در ترجمه کلام قاضی نعمان ـ در پرانتز دوم ـ #عامدانه واژه (مهدیین) را داخل نموده و آنها را فرزندان امام مهدی (ع) قلمداد می‌کند.

3️⃣ علی فرض پذیرش معنای اشتباه، باز هم چیزی ثابت نشده بلکه اشتباه قاضی نعمان در فهم حدیث امام سجاد (ع) برایمان آشکار می‌گردد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *