حدیث شماره 4 | یمانی پدیا | دانشنامه مجازی مدعیان مهدویت
چهل حدیث ناظم العقیلی

حدیث شماره 4

کتاب چهل حدیث ناظم العقیلی

 

 

🔹 #حدیث_4:

 

همانطور که سابقا عرض شد، ناظم العُقیلی در مقدمه کتاب (چهل حدیث مهدیین) ادعاهایی را مطرح نموده و برای اثبات آنها به 40 حدیث اشاره می‌نماید. او مدعی است:

 

1️⃣ امامت در 12 امام محصور نیست.

 

2️⃣ مهدیین بعد از امام زمان (ع) مقام وصایت و امامت دارند.

 

3️⃣ مهدیین همان عترت و فرزندان امام زمان (ع) هستند.

 

اما دلایل قبلی کتاب او ــ با صرف نظر از #ضعف_سندی وپذیرش صدور آنها ــ ادعاهای سه گانه فوق را ثابت ننموده بلکه دروغین بودن احمد اسماعیل بصری را رقم می‌زد.

📌 لازم به ذکر است کتاب #40حدیث_مهدیین مورد تایید احمد اسماعیل همبوشی بوده 👈 لذا هر اشکالی که بر این کتاب وارد شود، حکایت از #بیسوادی احمد داشته و #مهر_بطلانی است بر پیشانی فرقه همبوشی.

📌 با این که ضمن بخشهای گذشته ایرادات فراوانی بر کتاب #40حدیث_مهدیین ناظم العقیلی بیان نمودیم و دیگر نیازی به نقد ما بقی کتاب نمی‌باشد، اما به جهت بیان رسوایی‌های بیشتر این فرقه، #چهارمین حدیث کتاب را از نظر گذرانده و ارتباط آن را با ادعاهای سه گانه فوق مورد بررسی قرار ‌می‌دهیم.

 

🔅 عنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: قُلْتُ لِلصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (ع) يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنِّي سَمِعْتُ مِنْ أَبِيكَ (ع) أَنَّهُ قَالَ يَكُونُ بَعْدَ الْقَائِمِ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِيّاً فَقَالَ إِنَّمَا قَالَ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِيّاً وَ لَمْ يَقُلْ اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً وَ لَكِنَّهُمْ قَوْمٌ مِنْ شِيعَتِنَا يَدْعُونَ النَّاسَ إِلَى مُوَالاتِنَا وَ مَعْرِفَةِ حَقِّنَا. کمال الدین، ج2ص358

ترجمه: ابوبصیر می‌گوید که به امام صادق (ع) گفتم: ای پسر رسول خدا، همانا من از پدرت (ع) شنیدم که فرمود (بعد از قائم، 12 مهدی می‌باشد). امام صادق (ع) فرمودند: جز این نیست که [پدرم] فرمود 12 مهدی 👈 و نگفت 12 امام، ولکن آنها قومی از #شیعیان ما هستند که مردم را به موالات ما و معرفت حق ما دعوت می‌کنند.

 

💥 نقد و بررسی

با صرف نظر از #بحث_سندی حدیث، نکاتی خدمت عزیزان تقدیم می‌گردد:

 

🔹 نکته اول:

بنا بر نقل ابابصیر از امام باقر (ع) پس از قائم، 12 مهدی وجود داشته و امام صادق (ع) هم نقل قول ابابصیر را مورد تایید قرار می‌دهند لذا آنچه از این حدیث فهمیده می‌شود 👈 فقط وجود 12 مهدی بعد از قائم (ع) می‌باشد.

⛔️ اما ادعاهای ناظم العقیلی مبنی بر این که:

ــ امامت در 12 امام محصور نیست.

ــ مهدیین بعد از امام زمان (ع) مقام وصایت و امامت دارند.

ــ مهدیین همان عترت و فرزندان امام زمان (ع) هستند.

از این حدیث اثبات نمی‌شود.

 

🔹 نکته دوم:

وقتی ابابصیر سخن امام باقر (ع) ــ مبنی بر وجود 12 مهدی بعد از قائم ــ را برای امام صادق (ع) نقل می‌کند حضرتش علاوه بر تایید این گفتار، #تاکید دارند که پدر بزرگوارشان نفرمودند 12 امام.

🤔 با توجه به این که در گفتار ابابصیر هیچ حرفی از امامت مهدیین در میان نیست، این سوال در ذهن ایجاد می‌شود که این #سخن_تاکیدی حضرت صادق(ع) چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟

 

🖌 و اما پاسخ

از آنجا که امامان معصومین (ع) در برخی احادیث، خویش را به عنوان (مهدی) و هدایت شده معرفی نموده‌اند (1) ممکن است در ذهن این معنا تداعی شود که هر کس (مهدی) باشد (2)، مقام امامت را هم دارا است لذا شاید برای دفع این توهم، حضرتش فرمودند: (پدرم فرمود 12 مهدی و نگفت 12 امام).

📌 بنابراین تاکید امام صادق (ع) بر این مطلب با توجه به این که ابابصیر #هیچ سخنی از امامت مهدیین نمی‌زند، خود بهترین دلیل بر نفی امامت از مهدیین مورد ذکر است.

 

ـــــــــــــــــــــــــ

پی نوشت:

(1) مثلا امام حسین (ع) در حدیثی فرمودند: از ما 12 مهدی است، اولین آنان امیرالمومنین علی (ع) و آخرین آنها، نهمین از فرزندان من است و او همان قائم به حق است … (کفایة الاثر، ص232).

ویا امام صادق (ع) فرمودند: از ما 12 مهدی است، 6 تا گذشت و 6 تا باقی است … (کمال الدین، ج2ص338) و احادیث دیگر.

 

(2) عنوان (مهدی) مخصوص امامان (ع) نبوده بلکه این عنوان گاهاً بر افراد دیگر هم اطلاق شده است. مثلا در زیارت نیمه رجب خطاب به اصحاب امام حسین (ع) می‌گوییم: السلام علیکم یا مهدیون‏. (بحارالانوار، ج98ص346)

و یا در حدیث دیگر از امام باقر (ع) سوال می‌شود: آیا [محمد] بن حنفیه امام بود؟ حضرتش فرمودند: نه، ولکن او مهدی بود. (الامامة والتبصرة، ص60).

 

پس این حدیث نه تنها سخنی از امامت مهدیین نمی‌زند بلکه با توجه به تاکید امام صادق (ع) 👈 نفی مقام امامت از مهدیین مذکور را می‌نماید.

 

⛔️ ناظم العقیلی این حدیث را نافی مقام امامت مهدیین ندانسته و پس از نقل حدیث 4 می‌گوید:

 

(این که امام باقر (ع) نفرمودند دوازده امام، به معنای #نفی_امامت از مهدیین نیست)

 

🖌 و اما پاسخ:

 

علی فرض پذیرش ادعای او ــ که سخن امام باقر (ع) به معنای نفی امامت مهدیین نیست ــ و بطلان آنچه در نکته دوم گفته شد، عرض می‌کنیم که اگر این حدیث دلالت بر نفی مقام امامت از مهدیین ندارد 👈 مثبِت این مقام هم نمی‌باشد لذا همانطور که در نکته اول ذکر شد این حدیث #هیچ_ارتباطی با ادعاهای ناظم العقیلی نداشته و آنها را ثابت نمی‌نماید.

 

🔹 نکته سوم:

امام صادق (ع) در ادامه به توضیح مهدیین پرداخته و می‌فرمایند:

(. . . ولکن آنها قومی از شیعیان ما هستند که مردم را به موالات ما و معرفت حق ما دعوت می‌کنند)

با توجه به این که در حدیث #هیچ_سخنی از امامت مهدیین در میان نیست ــ و اگر از آنچه در نکته قبل مبنی بر نفی مقام امامت از مهدیین گفته شد هم صرف نظر کنیم ــ ظهور کلام امام صادق (ع) در این است که مهدیین 👈 امام و حجت الهی نیستند بلکه گروهی از شیعیان هستند که مردم را به موالات و معرفت اهل بیت (ع) دعوت می‌کنند.

⛔️ ناظم العقیلی با اشکالی عوام فریبانه سعی بر این دارد تا با ظهور این حدیث بازی کرده و امامت مهدیین را از آن ثابت نماید. او در این راستا می‌گوید:

(تعبیر شیعه به این معنا نیست که مهدیین امام نیستند بلکه عنوان شیعه، صفتی بسیار عظیم است که پیامبر خدا ابراهیم (ع) با آن وصف شده است [تاویل الآیات، ص485 ] . . . ونیز حسن (ع) و حسین (ع)  [بحارالانوار، ج65ص158 ] . . . و این توصیف هرگز با امام بودن آنان تعارضی ندارد . . .)

 

🖌 در پاسخ به این اشکال عوام فریبانه عرض می‌کنیم:

توصیف امام صادق (ع) از مهدیین به عنوان (قومی از شیعیان ما) ظهور در این دارد که مهدیین امام نیستند و این که بین میلیاردها شیعه در طول تاریخ، افراد انگشت شماری به مقام امامت دست یافته‌اند نمی‌تواند دلیلی بر #بطلان این ظهور باشد.

📌 پس ظهور لفظ (شیعه) دلالت بر عدم امامت دارد الا مواردی که با دلیل از این ظهور خارج شده و امامتشان با دلیل ثابت گردد مثل حضرت ابراهیم (ع) و اهل بیت (ع).

 

🔹 نکته چهارم:

جالب اینجاست که همبوشیان در ترجمه حدیث 4 عامدانه مرتکب خطای بزرگی شده و متن حدیث را این گونه ترجمه نموده‌اند:

… قُلْتُ لِلصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ (ع) يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنِّي سَمِعْتُ مِنْ أَبِيكَ (ع) أَنَّهُ قَالَ 👈 يكُونُ بَعْدَ الْقَائِمِ اثْنَا عَشَرَ مَهْديّاً …

ترجمه: به امام جعفر بن محمد صادق (ع) عرض کردم: (ای فرزند رسول الله من از پدرتان شنیدم که فرمودند: 👈 بعد از قائم، 12 امام است)

 

📌 همانطور که مشاهده فرمودید، متاسفانه عبارت (اثنا عشر مهدیا) را به (12 امام) ترجمه کرده‌اند. البته از این ترجمه‌های اشتباه عمدی در این فرقه پوشالین فراوان به چشم می‌خورد که به نمونه‌ای از آن ضمن حدیث سوم کتاب ناظم العقیلی نیز اشاره شد.

📌 خلاصه این که ناظم العقیلی برای بهره بردای از این حدیث در جهت اثبات فرقه خویش از هیچ تلاشی دریغ نکرده اما همانطور که شاهد بودید این حدیث شریف هیچ ارتباطی با ادعاهای او ــ که در نکته اول به آن اشاره نمودیم ــ نداشته و آنها را ثابت نمی‌نماید.

 

⛔️ او در ادامه سخنانش می‌گوید:

((امام صادق (ع) همواره در حضور برخی، به صورت #تقیه از امر مهدیین سخن می‌فرمودند زیرا ائمه (ع) همواره در #کتمان و #راز ماندن امر مهدیین کوشا بودند و هرگز از آن سخن نمی‌گفتند 👈 مگر به دلایل خاص برای مومنان به این امر، و مقصود از این سخن امام صادق (ع) [که پدرم فرمود 12 مهدی و نفرمود 12 امام] در معنای کامل‌تر آن است که 👈 مقام امامت ائمه 12گانه (ع) #برتر از مقام امامت مهدیین 12گانه است … زیرا هنوز زمان آن نرسیده بود و ممکن بود که عقلها #قدرت_درک و تحمل آن را نداشته باشند. ائمه (ع) در #اخبار و #دعاهای خویش از امامت مهدیین سخن به میان می‌آوردند و مهدیین را تحت تکفل خود قرار داده بودند …))

 

💥نقد و بررسی

1️⃣  وی ادعا می‌نماید (با این که امر مهدیین راز بوده و هموار ائمه #تقیه می‌کرده‌اند الا در موارد خاص … اما در #اخبار و #دعاها سخن از امامت مهدیین به میان آمده است) اما همانطور که شاهد بودید او تاکنون نتوانست ادعاهای خویش را از روایات و ادعیه ثابت نماید و البته تا آخر کتاب هم از اثبات ادعاهایش ناتوان می‌ماند.

📌 بنابراین زمانی که در مورد امامت مهدیین از فرزندان امام زمان (ع) نص معتبر روایی وجود ندارد ادعای تقیه و راز بودن آن، عوام فریبی بوده و سخن گزافی بیش نمی‌باشد.

2️⃣ در این حدیث #هیچ_سخنی از مهدیین و مقام امامت آنان در میان نیست، چه رسد به این که 👈 سخن از پایین‌تر بودن مقام امامت آنان نسبت به ائمه اطهار (ع) باشد و ادعای این که مقصود امام صادق (ع) #تفاوت در مقام امامت می‌باشد، سخنی گزاف و بدون دلیل است.

3️⃣ او در ادامه می‌گوید: (ممکن بود که عقلها #قدرت_درک و تحمل آن را نداشته باشند)، اما سوال اینجاست که 👈 چگونه می‌شود عقلها قدرت تحمل مقام بالای امامت ائمه (ع) را دارا هستند ولی از درک و تحمل مقامات پایین‌تر امامت نسبت به مهدیین ناتوان هستند؟؟!!

⛔️ او که در مقام اثبات #استمرار سلسله امامت بعد از 12 امام می‌باشد،  برای حل تعارض (استمرار امامت بعد از امام زمان ع) با (خاتم الاوصیاء  بودن امام زمان ع) این چنین می‌گوید:

 

((از آنچه ذکر شد [که مقام امامت مهدیین پایین‌تر از ائمه (ع) می‌باشد] روشن می‌شود که معنای روایاتی که دلالت می‌کند امام [زمان ع] خاتم وآخرین ائمه یا خلفاء یا اوصیاء است به معنای این است که 👈 ایشان خاتم مقام امامت و خلافت و وصایت مخصوص به ائمه 12گانه (ع) است، همانطور که امیرالمومنین (ع) در روایات به عنوان (خاتم اوصیاء) وصف شده‌اند [اما می‌بینیم بعد از ایشان، اوصیای دیگری نیز وجود دارند] . . . اگر گفته شود ختم امیرالمومنین (ع) بر اوصیاء به این معنا است که ایشان خاتم اوصیائی است که #بلافاصله بعد از انبیاء می‌آیند، می‌گویم: روایاتی که دلالت می‌کنند امیرالمومنین (ع) خاتم اوصیاء هستند، ختم را به طور #عام برای تمام اوصیاء قبل از ایشان ذکر می‌کنند که شامل اوصیاء #غیر_مستقیم انبیاء ـ مانند اوصیاء حضرت عیسی (ع) ـ نیز هست. پس آیا حضرت علی (ع) خاتم این اوصیاء نمی‌باشند؟))

 

💥نقد و بررسی

1️⃣ وقتی همبوشیان سخن از مقام امامت برای مهدیین به میان می‌آورند، با اشکالات عدیده‌ای مواجه می‌شوند که باید به آنها پاسخ گویند. یکی از آن اشکالات اساسی این است که:

(امام زمان (ع) در روایات با عنوان خاتم اوصیاء و ائمه یاد شده‌اند لذا سلسله وصایت و امامت پایان یافته و امام جدید دیگری بعد از ایشان وجود ندارد بلکه همان امامان قبلی رجعت می‌کنند)

⛔️ آنان برای حل این اشکال و تعارض به احادیثی استدلال می‌کنند که 👈 از امیرالمومنین (ع) به عنوان (خاتم الاوصیاء) یاد شده است در حالی که پس از ایشان نیز، همچنان امر وصایت و امامت جریان دارد.

 

🖌 در پاسخ به این استدلال می‌گوییم:

این که از امیرالمومنین (ع) به عنوان خاتم اوصیاء یاد می‌شود منظور، خاتم اوصیاء #مباشر و #بلاواسطه انبیاء می‌باشد. یعنی امیرالمومنین (ع) پایان بخش اوصیاء بدون واسطه انبیاء الهی بوده و دیگر پیامبری وجود ندارد تا بخواهد وصی مباشر و بلاواسطه‌ای داشته باشد.

⛔️ ناظم العقیلی در جواب ما می‌گوید:

(روایاتی که دلالت می‌کنند امیرالمومنی (ع) خاتم اوصیاء هستند ختم را به طور #عام برای تمام اوصیاء قبل از ایشان ذکر می‌کنند که شامل اوصیاء غیر مستقیم انبیاء نیز هست)

🖌 در پاسخ به این سخن می‌گوییم:

با در نظر گرفتن همه روایات، این سخن ناظم العقیلی ـ مبنی بر عام بودن ختم نسبت به امیرالمومنین (ع) ـ اشتباه بوده و به تصریح روایت 👈 ختم به طور عام نبوده بلکه منظور، ختم اوصیاء مباشر و #بلاواسطه انبیاء می‌باشد. به روایت زیر دقت کنید:

🔅 قالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع)‏ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ (ص) خَتَمَ‏ مِائَةَ أَلْفِ‏ نَبِيٍّ وَ أَرْبَعَةً وَ عِشْرِينَ أَلْفَ نَبِيٍّ وَ خَتَمْتُ‏ أَنَا مِائَةَ أَلْفِ وَصِيٍّ وَ أَرْبَعَةً وَ عِشْرِينَ أَلْفَ وَصِي‏ …. بصائرالدرجات، ج1ص121

ترجمه: امیرالمومنین (ع) فرمودند همانا رسول خدا (ص) 124 هزار نبی را ختم نمود و پایان داد و من 124 هزار وصی را ختم نمودم.

 

📌 پس عنوان (خاتم الاوصیاء) نسبت به امیرالمومنین (ع) عام نبوده تا با وجود ائمه 11گانه بعد از ایشان در تعارض باشد بلکه منظور (ختم کننده اوصیاء بدون واسطه انبیاء الهی) می‌باشد.

 

ـــــــــــــــــــــــــ

پی نوشت:

(1) علاوه بر عام و مطلق بودن لفظ (خاتم الاوصیاء) نسبت به امام زمان (ع)، تعابیر دیگری در روایات وجود دارد که می‌توان از آنها عدم وجود اوصیاء جدید پس از امام زمان (ع) را نتیجه گرفت و جانشینان پیامبر (ص) را منحصر در 12 نفر دانست. در فایل پی دی اف مربوط به همین بخش، 14 حدیث به عنوان نمونه در این زمینه ذکر شده است.

 

 

2️⃣  اما اینک ما همان سخن ناظم عقیلی را ادعا نموده و می‌گوییم:

 

روایاتی که امام زمان (ع) را به عنوان (خاتم اوصیاء) معرفی می‌نماید، ختم را به طور #عام و #مطلق برای تمام اوصیاء قبل از ایشان ذکر می‌کنند (1) 👈 لذا نمی‌توان به امامت و وصایت مهدیین از فرزندان امام زمان (ع) معتقد شد.

 

✅ البته مجددا یادآور می‌شویم که هیچ حدیثی مبنی بر امامت مهدیین از فرزندان امام زمان (ع) وجود نداشته لذا بیان برخی از مباحث 👈 کاملا فرضی بوده و به جهت نشان دادن ضعف علمی رهبران این فرقه پوشالین می‌باشد.

 

⛔️ ناظم در ادامه می‌گوید:

((وهمچنین ائمه 12گانه (ع) به سبب زندگی در زمان ظلم، آنان به عنوان (شب) وصف شده‌اند 😳 اما مهدیین که در دولت عدل الهی زندگی خواهند کرد، در قرآن از آنان به عنوان (روز) یاد شده است 😳 و در این مورد روایاتی در باب ائمه(ع) و مهدیین وارد شده است:

مفضل بن عمر گوید که از امام صادق (ع) در مورد این سخن خدا پرسیدم (بَلْ كَذَّبُوا بِالسَّاعَةِ وَ أَعْتَدْنا لِمَنْ كَذَّبَ بِالسَّاعَةِ سَعيرا/بلکه تکذیب کردند ساعت را و آتش افروخته را برای کسی که ساعت را دروغ شمارد آماده کرده‌ایم [سوره فرقان،11])

 

حضرتش فرمودند: همانا خدا سال را [از] 12 ماه خلق کرد و شب را 12 ساعت قرار داد و روز را 12 ساعت قرار داد و از ما 12 محدث هست و امیرالمومنین (ع) ساعتی از آن ساعات بود. غیبت نعمانی، ص85

 

امام صادق(ع) فرمودند: شب 12 ساعت است و روز 12 ساعت است و ماهها 12 ماه هستند و ائمه 12 امام هستند و نقباء 12 نقیب هستند و همانا علی (ع) ساعتی از آن 12 ساعت است و آن سخن خداست که فرمود (بَلْ كَذَّبُوا بِالسَّاعَةِ وَ أَعْتَدْنا لِمَنْ كَذَّبَ بِالسَّاعَةِ سَعيرا) همان، ص86))

 

💥 نقد و بررسی

1️⃣ در این دو روایت #هیچ_سخنی از مهدیین به میان نیامده است چه رسد به مقام امامت آنان و یا فرزندیشان نسبت به امام زمان (ع).

مجددا دو حدیث فوق را از نظر بگذرانید تا گفتار ما را تصدیق نمایید.

2️⃣ در این دو روایتی که هیچ سخنی از مهدیین به میان نیامده است، ناظم العقیلی از کجا به این نتیجه رسید که وصف (روز) مربوط به مهدیین می‌باشد 😳؟!

3️⃣ مضافا این که بر خلاف گفته ناظم العقیلی، از ائمه 12گانه (ع) در قرآن به عنوان (روز) تعبیر شده است. به روایات زیر دقت کنید:

 

🔅 الْبَاقِرُ وَالصَّادِقُ (ع)‏ … (وَ النَّهارِ إِذا جَلَّاها)  الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ وَ آلُ مُحَمَّد (ع). مناقب ابن شهر آشوب، ج1ص283

ترجمه: امام باقر (ع) و امام صادق (ع) در مورد آیه (قسم به روز زمانی که آن را هویدا سازد) فرمودند: [روز] یعنی حسن و حسین و آل محمد(ع).

🔅 عنْ جَعْفَرِبْنِ مُحَمَّدٍ (ع)‏ … (وَ النَّهارِ إِذا جَلَّاها) يَعْنِي الْأَئِمَّةَ أَهْلَ الْبَيْتِ يَمْلِكُونَ الْأَرْضَ فِي آخِرِ الزَّمَانِ فَيَمْلَئُونَهَا عَدْلًا وَ قِسْطا … تفسیر فرات کوفی، ص563

ترجمه: امام صادق (ع) در مورد آیه (قسم به روز زمانی که آن را هویدا سازد) فرمودند: [روز] یعنی ائمه اهل بیت که زمین را در آخرالزمان مالک می‌شوند و آن را از عدل و داد پر می‌کنند.

 

📌 لازم به ذکر است که این وعده الهی ـ یعنی پر شدن زمین از عدل و داد ـ توسط امام زمان (ع) عملی خواهد شد و پس از ایشان توسط امامان رجعت کننده ادامه پیدا می‌کند.

 

🔅 عنْ أَبِي عَبْدِاللَّهِ (ع) …‏ (وَ النَّهارِ إِذا جَلَّاها) قَالَ ذَلِكَ الْإِمَامُ‏ مِنْ‏ ذُرِّيَّةِ فَاطِمَةَ (ع) يُسْأَلُ عَنْ دِينِ رَسُولِ اللَّهِ (ص) فَيُجَلِّيهِ لِمَنْ سَأَلَهُ …. کافی، ج8ص50

ترجمه: امام صادق (ع) در مورد آیه (قسم به روز زمانی که آن را هویدا سازد) فرمودند: آن امام از ذریه فاطمه (ع) است که از دین رسول خدا (ص) سوال می‌شود پس برای کسی که آن را پرسید آشکار می‌کند.

 

📌 بنابراین ادعای ناظم العقیلی مبنی بر این که مراد از (شب) ائمه (ع) بوده و مراد از (روز) مهدیین هستند، ادعایی گزاف و بدون دلیل است که با روایات فوق در تعارض می‌باشد.

4️⃣ مرحوم شیخ طوسی ـ که همبوشیان به خاطر نقل روایت وصیت، ارادت خاصی به او دارند ـ روز را مربوط به ائمه (ع) دانسته و هر یک از ساعات آن را به امامی نسبت داده و برای هر ساعتی، دعایی نقل می‌کند. مصباح المتهجد، ج2ص512

🔵 خلاصه این که:

ــ آنچه از حدیث 4 کتاب ناظم العقیلی فهمیده می‌شود 👈 فقط وجود 12 مهدی بعد از قائم (ع) می‌باشد و ادعاهای او ـ مبنی بر امامت مهدیین و فرزندی آنان برای امام زمان (ع) ـ ثابت نمی‌گردد.

 

ــ تاکید امام صادق (ع) بر این مطلب ـ پدرم فرمود 12 مهدی و نگفت 12 امام ـ با توجه به این که ابابصیر #هیچ سخنی از امامت مهدیین نمی‌زند، خود بهترین دلیل بر #نفی_امامت از مهدیین مورد ذکر است.

 

ــ توصیف امام صادق (ع) از مهدیین به عنوان (قومی از شیعیان ما) ظهور در این دارد که مهدیین امام نیستند.

 

ــ زمانی که در مورد امامت مهدیین از فرزندان امام زمان (ع) نصوص معتبر روایی وجود ندارد ادعای #تقیه و راز بودن آن، عوام فریبی بوده و سخن گزافی بیش نمی‌باشد.

 

ــ روایاتی که امام زمان (ع) را به عنوان (خاتم اوصیاء) معرفی می‌نماید، ختم را به طور #عام و #مطلق برای تمام اوصیاء قبل از ایشان ذکر می‌کنند 👈 لذا نمی‌توان به امامت و وصایت مهدیین از فرزندان امام زمان (ع) معتقد شد.

 

ــ ادعای ناظم العقیلی مبنی بر این که مراد از (روز) مهدیین هستند، ادعایی گزاف و بدون دلیل است که با روایات مذکور در تعارض می‌باشد.

 

ــــــــــــــــــــــ

 

💥 نکته:

همانطور که سابقا عرض کردیم کتاب (40 حدیث مهدیین) ناظم العقیلی #مورد_تایید احمد اسماعیل همبوشی بوده لذا جهالتها و غرض ورزیهای موجود در این کتاب، #دروغین بودن احمد اسماعیل را آشکار و بطلان فرقه او را ثابت می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *