تاریخچه و نسب احمد | یمانی پدیا | دانشنامه مجازی مدعیان مهدویت
تاریخچه و زندگانی احمد بصری

تاریخچه و نسب احمد

تاریخچه شکل گیری فرقه احمد اسماعیل بصری و نسب احمد الحسن

با توجه به روایات، یمانی فردی ممدوح بوده که خروج او یکی از علائم ظهور امام زمان علیه السلام معرفی شده است.

از سویی دیگر همواره برخی از افراد دنیاطلب و منحرف با ادعای بعضی مقامات و یا شخصیت های ممدوح در روایات، قصد انحراف مردم و سوء استفاده از آنها دارند.

اخیراً فردی با ادعای شخصیت یمانی، پیروانی برای خود جمع کرده و افرادی را از مسیر حق خارج نموده است.

فرقه مدعی یمانی قدمت چندانی نداشته و آغاز فعالیتش به حدود سال 2000 میلادی برمی‌گردد.

سرکرده‌ی این فرقه شخصی است به نام احمد بن اسماعیل بن صالح بن حسین بن سلمان بن داوود بن همبوش البصری که بین پیروانش معروف به (سید احمدالحسن یمانی) می‌باشد.

در نسب احمد بصری آمده او در سال 1968م در روستای هنبوش از منطقه‌ هُوَیر از توابع استان بصره عراق دیده به جهان گشود.[1]

وی از شاخه هنبوش[2] عشیره البوسویلم است که در سال 1992م از رشته شهرسازی دانشگاه بصره فارغ التحصیل شد. شرح حال او پس از فارغ التحصیلی تا حدود سال 1999م مبهم بوده وهیچ خبری از فعالیت های او در کشور عراق نیست.

او در سال 1999م وارد نجف شده و با هدف فراگیری علوم دینی[3] در حوزه آیت الله محمد صادق صدر; مشغول تحصیل گردید و در همان ایام با شخصی به نام حیدر مُشَتَّت آشنا شد. مدتی از این آشنایی نمی‌گذرد که ناگهان هر دو از تحصیلات حوزوی انصراف داده و در منطقه سَهله سُکنی گزیده و پایگاهی با عنوان مکتب امام احمد بصری و یمانی موعود تاسیس نمودند.[4]

حیدر مشتت اولین سفر تبلیغی خود را از العمارة، محل زندگی‌اش در جنوب عراق آغاز کرده و مردم را به سوی سفیر امام زمان علیه السلام ـ یعنی احمد اسماعیل ـ و یمانیتِ -یعنی خود – دعوت می‌نمود. او در سال 2000م وارد ایران/قم گشته و به تعدادی از مراجع، نامه دعوت ارسال کرده و با آیة الله روحانی و شیخ علی کورانی ملاقات می‌کند و پس از 6 ماه حبس در ایران، به عراق بر‌می‌گردد.

احمد بصری ضمن بیانیه‌ای در سال 2003م خویش را یمانی معرفی نمی‌کند بلکه می‌گوید:

. . . فاعلمـوا أیها الناس! أنه لا یمـانی الا کان لی کـیمینی الـداعی لأمـری . . .

بدانید ای مردم! همانا یمانی نیست مگر کسی که همانند دست راست برای من [و کمک کننده من] باشد که دعوت به امر من می‌کند.

 

بر اساس شهادت شاهدان عینی، تنها فردی که در مکتب احمد بصری به عنوان یمانی شناخته می‌شد کسی جز حیدر مشتت نبود. او با در دست داشتن بیانیه فوق، در شهرهای مختلف تبلیغ کرده و خود را یمانی و احمد بصری را فرزند و سفیر امام زمان علیه السلام معرفی می‌نمود.[5]

اما در سال 2005م اختلافاتی بین احمد بصری و حیدر مشتت بروز کرد که منجر به صدور بیانیه‌ای دیگر از سوی احمد بصری شد. وی ضمن این بیانیه، خود را وصی امام زمان علیه السلام و یمانی معرفی می‌نماید.

. . . إنی أول المهدیین والیمانی الموعود . . . [6]

همانا من اولین مهدیین و یمانی موعود هستم.

 

حیدر مشتت بارها مورد سوء قصد از سوی افرادی ناشناس قرار گرفت که عاقبت در میانه راه سفر به بغداد با ضرب گلوله کشته شد.[7]

احمد اسماعیل بصری همچنان به تبلیغ و انحراف مردم مشغول بود و توانست حدود 500 نفر از یارانش را در بصره و ناصریه آموزش نظامی داده و در نهایت اعلام نمود که لحظه موعود، روز تاسوعا است. پیروانش به دستور او، در روز تاسوعای سال 2008 میلادی به میان دسته‌های عزادار آمده و شعار (ظَهَرَ المهدی/مهدی ظهور کرد) سر داده و با پلیس بصره درگیر شدند. درگیری و تیراندازی به ناصریه هم کشیده شد وحدود یک هفته این آشفتگی به طول انجامید.[8]

قاطعیت پلیس در برخورد با این شورش، منجر به کشته شدن حدود 200 نفر از آنها شده و عده زیادی دستگیر شدند.[9]

پس از این شورش احمد بصری ناپدید گردیده و پیروانش قائل به غیبت او می‌شوند.[10]

عده‌ای از منتقدین او بر این باورند که او در ضمن شورش کشته شده و جنازه او جزو اجساد آتش گرفته بوده لذا شناسایی نشده است.

این مفقود الاثری تا سال 2012م ادامه دارد تا اینکه ناگهان صفحه‌ای در فیس بوک به نام احمدالحسن افتتاح می‌شود و صوتی به عنوان احمد بصری اعلام وجود می‌کند اما جالب اینجاست که این صوت، شباهتی کمی با لهجه بصراوی احمد بصری دارد وبر این اساس، شبهه عدم انتساب این صفحه به او مطرح می‌گردد.

مضافاً اینکه در این صفحه فیس بوکی هیچ عکس یا کلیپی از احمد بصری وجود ندارد که این امر موجب می‌گردد تا شبهه فوق از قوت بیشتری برخوردار گردد.[11]

برخی از پیروان احمد بصری ـ مثلاً شاخه مکتب نجف ـ عدم وجود عکس یا کلیپی از او را معجزه وی تلقی نموده و در این راستا، تمامی عکس های منتشر در فضای مجازی را منکر می‌شوند اما برخی از این عکسها توسط دوستان و آشنایان و یاران قدیمی او مورد تایید واقع شده است.[12]

ادّعاها:

احمد بصری همانند تمامی مدعیان دروغین، ادعاهای خویش را روز به روز افزایش داده و در بین منتقدین خویش به امپراطور ادعاها ملقّب شده است.

برخی از ادعاهای او به قرار زیر است:

  • من فرزند امام زمان علیه السلام هستم.[13]
  • من وصی امام زمان علیه السلام هستم.[14]
  • من فرستاده وسفیر امام زمان علیه السلام هستم.[15]
  • من وزیر امام زمان علیه السلام هستم.[16]
  • من مهدی اول هستم.[17]
  • من یمانی هستم.[18]
  • من شبیه عیسی هستم.[19]
  • من ناقه حضرت صالح هستم که از دل کوه بیرون آمد.[20]
  • من زرهی هستم که حضرت علی علیه السلام آن را می‌پوشید.[21]
  • من عصای موسی هستم.[22]
  • من حجر الاسود هستم.[23]
  • مهر نبوت در پشت من است.[24]
  • من قائم هستم[25].
  • من همان کسی هستم که زمین را پر از عدل و داد

 می‌کند پس از آنکه از ظلم و جور پر شده است.[26]

  • من امام هستم.[27]
  • من معصوم هستم.[28]
  • من مفترض الطاعة هستم.[29]

و دهها ادعای دیگر . . .

شاید بتوان گفت که مدعیان دروغین در طول تاریخ، هیچ کدام به گَرد پای احمد اسماعیل بصری همبوشی نرسیده‌اند و او گوی سبقت را از همه آنها ربوده است.

 

 

 

1- شجره نامه احم داسماعیل بصری

ادعای فرزندی امام زمان علیه السلام

 

 

چکیده فصل

فرقه مدعی یمانی می‌گویند: (احمد اسماعیل بصری پسر امام زمانعلیه السلام بوده وحضرتش، جد چهارم وی محسوب می‌شود)[30].

در این مقاله پیرامون شجرنامه احمد بصری گفتگو خواهد شد ان شاء الله.

 

علم اَنساب و نَسَب شناسی در بین اعراب اهمیت ویژه‌ای داشته و در این زمینه کتب مفصلی نگاشته شده است.

با اینکه نسب احمد بصری و خاندان او کاملاً مشخص می‌باشد اما یکی از ادعاهای وی، فرزندی امام زمان علیه السلام می‌باشد. وی امام زمان علیه السلام را به ترتیب زیر، جدّ چهارم خود معرفی می‌کند:

احمد بن اسماعیل بن صالح بن حسین بن سلمان بن محمد بن الحسن العسکری علیه السلام

البته خود او هم از این سلسله نسب بی خبر بوده و از جدّ چهارم خویش اطلاعی نداشته و ادعا دارد که امام زمان علیه السلام او را از این ماجرا مطلع کرده‌اند!

اما نکاتی راجع به این شجره نامه:

1- شاخه همبوش از عشیره البوسویلم بوده و در این عشیره سیدی وجود ندارد.

ژنرال عبدالجلیل ـ جانشین فرمانده پلیس بصره ـ ضمن گفتگو با سایت العربیة چنین می‌گوید:

(ما خانواده او را دیده و این اطلاعات را پیرامون او جمع کرده‌ایم. خاندان او اصلا سید نیستند و انتسابی به پیامبر صلی الله علیه و آله ندارند. او برای جذب پیروانش از سحر و شعبده و هیپنوتیزم استفاده می‌کند)[31]

2- علی فرض پذیرش وجود سادات در البوسویلم/همبوش و سیادت احمد بصری، باز هم ادعای فرزندی برای امام زمان علیه السلام ادعایی بدون دلیل و گزاف می‌باشد.

3- نسب شناس طایفه همبوش، جدّ چهارم احمد را داوود بن همبوش معرفی کرده و تا چندین پشت بعد هم اسامی اجداد او را ذکر می‌کند[32] لذا ادعای نامشخص بودن جدّ چهارم احمد بصری از سوی همبوشیان، ادعایی بدون دلیل می‌باشد.

4- عموها و پسر عموهای احمد بصری شجره نامه خود را تا ده‌ها پشت داشته و کسی از آنها ـ به جز یک عمو [33]ـ ادعای فرزندی امام زمان علیه السلام را ندارد.

5- اگر بپذیریم که جدّ چهارم احمد اسماعیل نامعلوم می‌باشد، باز هم فرزندی امام زمان علیه السلام برای او ثابت نمی‌شود.

در زمان ما افراد کثیری جد چهارم نامعلوم دارند، آیا این بدان معنا است که جد چهارم آنها هم امام زمان علیه السلام می‌باشد؟

6- امام زاده بودن دلیل بر حقانیت نمی‌باشد لذا پذیرش سیادت و فرزندی امام زمان علیه السلام برای احمد بصری، سبب تصدیق ادعاهای دیگر او نمی‌شود بلکه او باید برای اثبات ادعاهای دیگرش دلیل اقامه نماید.

جعفر ـ عموی امام زمان علیه السلام ـ هم امام زاده بود اما به ناحق مطالبی گفت و ادعای امامت نمود.

لازم به ذکر است که برخی همبوشیان در فضای مجازی شجره نامه‌ای از احمد بصری را نشان می‌دهند که به تایید چند نفر هم رسیده است.

به این عکس دقت فرمایید:

 

 

 

در قسمت شماره 1 این نقاشی به حدیثی از حضرت علی علیه السلام اشاره شده است: (خداوند بنده‌ای بی باک را مبعوث می‌کند که نسبش نامشخص است).

حال سوال اینجا است:

اگر آن شخص بی باک ـ یعنی احمد بصری ـ نسبش نامشخص است، چگونه آن پنج نفر فهمیده‌اند که جد چهارم احمد، امام زمان علیه السلام بوده و نسب او را تا امیرالمومنین علیه السلام مشخص كرده‌اند؟!

آیا صرف این که دامادی غریبه از این قبیله دختر گرفته، این نتیجه را گرفته‌اند؟!

جالب‌تر اینکه ناظم العقیلی اعتراف می‌کند مردم از نسب احمد اسماعیل خبر ندارند که این مطلب دلالت بر کذب بودن شجرنامه فوق دارد.[34]

بنابراین به خوبی آشکار می‌گردد که این شجره نامه، چیزی جز یک نقاشی نبوده و هیچ اعتباری ندارد.

لازم به ذکر است که آن 5 نفر شاهد که زیر شجره نامه را مهر و انگشت زده‌اند، هیچ یک نسب شناس نبوده بلکه از اطرافیان و پیـروان احمد اسماعیل همبوشی هستند و شهادت آنها در حکم شهادت دم روباه می‌باشد.[35]

 

[1]– پیروان او محل تولدش را مُدَینه اعلام می‌کنند. لازم به ذکر است که منطقه هویر یکی از مناطق شهرستان مُدَینه بوده که این شهرستان جزو استان بصره محسوب می‌شود.

[2]– منتقدین احمد بصری در ایران به جهت انتساب او به شاخه هنبوش، از فرقه یمانی تعبیر به (فرقه همبوشی) می‌کنند و از شخص احمد، با تعبیر (احمد همبوشی و یا احمد اسماعیل بصری همبوشی) یاد می‌کنند. پیروان فرقه یمانی از کلمه (همبوشی) به شدت متنفر بوده و آن را توهین تلقی می‌کنند. حتی برخی از آنان می‌گویند که طایفه‌ای به نام همبوش اصلاً وجود ندارد.

[3]– الجواب المنیر، ج2سوال100 .

[4]– دراسة تحلیلة حول الحرکات المهدویة، ص 7.

[5]– درسنامه،ص22.

[6]– بیانیه 21 ربیع الثانی 1426 و متشابهات، ج4 سوال144 .

[7]– دجال بصره، ص50 .

[8]– روزنامه الشرق الأوسط، تاریخ 25 محرم 1429 .

[9]– درسنامه، ص26.

[10]– پیروان او هیچگاه این شورش و خروج را نپذیرفته‌اند و همواره نسبت به کشته شدن یارانشان توسط پلیس عراق، مظلوم نمایی می‌کنند. پیروان احمد اسماعیل ادعا می‌کنند که پلیس عراق بدون دلیل به آنان حمله کرده و یاران احمد را در حال عزاداری به شهادت رسانده‌اند.

اما غافل از اینکه احمد بصری در یکی از کتبش به این خروج و شورش اشاره کرده و آن را پذیرفته است.

وی در جواب این سوال که (در روایات آمده است قائم شکست نمی‌خورد پس چگونه شکست خوردی و یارانت شهید شدند؟) می‌گوید: آیا پس حسین علیه السلام برای من و انصارم الگو نمی‌باشد . . . . الجواب المنیر، ج3ص45

آری، احمد بصری در جواب خود منکر خروج و شکست نمی‌شود بلکه در جوابش اشاره به الگو بودن امام حسین علیه السلام دارد. یعنی همانطور که ایشان خروج کرده و شهید شدند، من هم خروج کردم و یارانم شهید شدند.

[11]– نویسنده سطور بر این باور است که دیگر احمد اسماعیل در قید حیات نبوده و رهبران این فرقه در شاخه‌های مختلف، پول های مومنین به این دعوت را به جیب زده و در حال سواری گرفتن از آنها می‌باشند. البته در مورد زمان مُردن او ـ و اینکه در شورش سال 2008م کشته شده یا بعد از آن مرده است ـ نمی‌توان نظری قطعی ارائه داد.

لازم به ذکر است که این فرقه پوشالی در اثر اختلافات داخلی به چندین شاخه و گروه تقسیم شده‌اند که هر شاخه، گروه دیگر را شیاد و کافر و منحرف خطاب می‌کند. نام تعدادی از این گروه ها و شاخه‌ها عبارتند از: مکتب نجف، رایات سود، احلاس، جیش الغضب و . . . .

[12]– مثلا شاخه رایات سود به رهبری عبدالله هاشم و همچنین شیخ علی الاسدی ـ یکی از اساتید احمد در حوزه ـ برخی از عکسهای منتسب به او را تایید نموده‌اند. جهت دیدن عکس تایید شده احمد اسماعیل، کلیپ زیر را مشاهده فرمایید:

https://aparat.com/v/A8Xua

[13]– جواب منیر، ج1 سوال 19 .

[14]– همان .

[15]– همان .

[16]– متشابهات، ج3 سوال80 .

[17]– جواب منیر، ج1 سوال35 .

[18]– جواب منیر، ج1 سوال35 .

[19]– سیزدهمین حواری، ص69 و 8علیه السلام و 92 و 1علیه السلام3 و ….

شبیه عیسی همان کسی است که جانفشانی نمود و به جای حضرت عیسی کشته شد. امام باقر علیه السلام ضمن روایتی به این مطلب اشاره فرموده‌اند. تفسیر قمی، ج1ص103

[20]– بیان الحق والسداد، ص30 .

[21]– جواب منیر، ج1 سوال13 .

[22]– همان .

[23]– جواب منیر، ج1 سوال40 .

[24]– متشابهات، ج4سوال144 .

[25]– جواب منیر، ج1 سوال15 .

[26]– جواب منیر، ج1 سوال35 .

[27]– متشابهات، ج4 سوال144 و وصیت مقدس، ص81 .

[28]– همان .

[29]– متشابهات، ج4 سوال144 .

[30] – ادله جامع، ص10 به بعد.

[31]– دجال بصره، ص64.

[32]– کلیپ نسب شناس قبیله همبوش در لینک زیر موجود است:

https://www.aparat.com/v/eY57D

[33] – محسن صالح ـ عموی احمد اسماعیل ـ ادعا دارد که نسبش به امام زمانعلیه السلام می‌رسد اما برای ادعای خود هیچگاه دلیلی ارائه نداده است.

[34]– جواب منیر، سوال31ج1ص50 .

[35] – اسامی آن 5 نفر به قرار زیر است:

شیخ محسن صالح (عموی احمد اسماعیل)، حسن الحمامی (یکی از رهبران فرقه)، صالح الصافی (یکی از پیروان این فرقه)، شیخ عیدان (یکی از پیروان این فرقه) و شیخ شیاع (یکی از پیروان فرقه).

مجددا یادآور می‌شویم که این 5 نفر نسب شناس نبوده و سایت انصار هم ـ پس از اشاره به شجره نامه و اسامی این 5 نفر ـ هیچ سخنی از نسب شناس بودن آنها به میان نمی‌آورد.

جهت اطلاع بیشتر، عبارت “بازگشت ابوهریره 4 / درخت نقاشی” را در آپارات سرچ نموده و یا به لینک زیر مراجعه فرمایید:

https://www.aparat.com/v/VjUrq

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *